Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Aripioare de pui la cuptor

 Aripioarele se primesc aromate, suculente și foarte gustoase.

Familia noastră, adoră această rețetă:







✍️ INGREDIENTE

- 1 kg aripioare de pui

- 1 linguriță de condimente pentru pui

- 1 linguriță de usturoi granulat

- 1 linguriță de boaia dulce 

- 2 linguri sos de soia 

- 2 linguri de ulei

- sare după gust

     ▪️Pentru sos: 

- 2 linguri ketchup

- 2 linguri miere.


 👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Pârliți aripioarele, tăiați vârfurile, spălați - le bine.

2️⃣ Uscați aripioarele cu prosop de hârtie.






3️⃣ Puneți-le într-un bol, adăugați ingredientele menționate mai sus (în afară cele pentru sos).








Amestecați totul bine și lăsați la marinat timp de 30 minute.

4️⃣ După marinare puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 40 minute până se rumenesc frumos.






5️⃣ Pregătiți sosul, combinați mierea cu ketchup-ul preferat, amestecați bine.




6️⃣ Aripioarele fierbinți transferați-le în sosul preparat. Amestecați bine și repede.




Acoperiți bolul cu un capac sau farfurie și agitați cu mișcări circulare, astfel încât fiecare bucată să fie în sos. 

Aripioarele sunt foarte gustoase!

     Poftă bună alături de cei dragi!🥰

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️