Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Aripioare de pui la cuptor

 Aripioarele se primesc aromate, suculente și foarte gustoase.

Familia noastră, adoră această rețetă:







✍️ INGREDIENTE

- 1 kg aripioare de pui

- 1 linguriță de condimente pentru pui

- 1 linguriță de usturoi granulat

- 1 linguriță de boaia dulce 

- 2 linguri sos de soia 

- 2 linguri de ulei

- sare după gust

     ▪️Pentru sos: 

- 2 linguri ketchup

- 2 linguri miere.


 👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Pârliți aripioarele, tăiați vârfurile, spălați - le bine.

2️⃣ Uscați aripioarele cu prosop de hârtie.






3️⃣ Puneți-le într-un bol, adăugați ingredientele menționate mai sus (în afară cele pentru sos).








Amestecați totul bine și lăsați la marinat timp de 30 minute.

4️⃣ După marinare puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 40 minute până se rumenesc frumos.






5️⃣ Pregătiți sosul, combinați mierea cu ketchup-ul preferat, amestecați bine.




6️⃣ Aripioarele fierbinți transferați-le în sosul preparat. Amestecați bine și repede.




Acoperiți bolul cu un capac sau farfurie și agitați cu mișcări circulare, astfel încât fiecare bucată să fie în sos. 

Aripioarele sunt foarte gustoase!

     Poftă bună alături de cei dragi!🥰

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️