Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Cornuri din aluat dospit umplute cu stafide

 Pofte de cornuri pufoase din aluat dospit umplute cu stafide. O idee bună pentru micul dejun, un corn cu o cană de lapte. 


Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 160 ml lapte cald cu temperatura de 37°C

- 40 gr zahăr

- 1 linguriță de drojdie uscată

- 400 gr făină +- 50 gr pentru suprafața de lucru

- 20 gr lapte praf (2 linguri)

- un praf de sare 

- 2 buc. ouă (trebuie sa fie la temperatura camerei)

- 40 gr unt 

+-1 lingură de ulei pentru suprafața de lucru 

   ▪️ Pentru a unge suprafața cornurilor înainte de coacere:

- un gălbenuș de ou și cu o lingură de lapte 


   ▪️ Umplere:

- 100 gr stafide


 


 ▪️ Pentru ornat:

- semințe de susan - după gust.

      👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Primul pas începem să activăm drojdia înainte de a fi folosită: În recipientul cu laptele cald adăugați zahărul, drojdia uscată și o lingură de făină. Amestecați și lăsați să stea 5 minute la loc cald, astfel drojdia își va dezvolta optim puterea de creștere.

2️⃣ Între timp topiți untul în cuptorul cu microunde.


3️⃣ Combinați ingredientele uscate: Într-un bol încăpător cerneți făina, adăugați laptele praf, sarea. 



4️⃣ Apoi adăugați cele lichide: drojdia activată,
ouăle.


 



Începeți să frământați până când a-ți adunat toată făina.
 Acum este timpul să adăugați și untul topit și continuați să frământați până vedeți că aluatul se desprinde de bol.


5️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și continuați să frământați, până când aluatul devine moale și elastic.

6️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol.

Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați la loc cald timp de 1,5 oră, până se dublează volumul.












7️⃣ Între timp pregătiți umplutura: 

Într-un bol puneți stafidele, turnați apă clocotită și lăsați timp de 10 minute.

8️⃣ Apoi le scoateți pe o strecurătoare și le uscați cu un prosop.

9️⃣ După ce aluatul s-a dublat scoateți-l din bol

pe suprafața de lucru unsă cu puțin ulei.


1️⃣0️⃣ Apoi împărțiți aluatul în 20 bucăți egale, aproximativ 37 gr una și rulați fiecare bucată.

1️⃣1️⃣ Acoperiți biluțele cu folie alimentară pentru a nu se usca și lăsați să se odihnească timp de 15 minute.




1️⃣2️⃣ Ungeți suprafața de lucru cu puțin ulei, luați o biluță modelați ușor cu mâinile, făcând-îi forma unei mici picături,
apoi întindeți cu sucitorul.



 










Pe partea lată a fâșiei de aluat puneți stafidele.
 
 Împărțiți umplutura astfel încât să fie suficientă pentru toate cele 20 bucăți de aluat.

1️⃣3️⃣ Rulați cornurile începând de la bază spre vârf și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Vă asigurați că lipitura de la capătul cornului să fie dedesubt (ca să nu se deschidă la coacere). Lăsați la dospit în tavă încă timp de 20 de minute.


1️⃣4️⃣ Ungeți cornurile cu gălbenușul bătut cu lapte, apoi presărați cu semințe de susan.


1️⃣5️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de190 - 200°C și coaceți timp de 15 minute. Trebuie să fie aurii și puțin rumenite. 

🥰Cornurile cu stafide sunt gata! Mi-au ieșit niște cornuri frumoase și lucioase, dar sunt și foarte delicioase, moi și pufoase!🥰

▫️Lăsați conurile să se răcească în tavă. Cornurile din aluat dospit umplute cu stafide sunt extraordinar de bune atât calde, cât și reci!


Poftă bună alături de cei dragi!❤️



 





Comentarii

Anonim a spus…
Cât de apetisanți sunt!! Super!! 👍🏼
Vă mulțumesc frumos!🥰🤗🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️