Pofte de cornuri pufoase din aluat dospit umplute cu stafide. O idee bună pentru micul dejun, un corn cu o cană de lapte.
Rețeta pas cu pas:
✍️ INGREDIENTE
- 160 ml lapte cald cu temperatura de 37°C
- 40 gr zahăr- 1 linguriță de drojdie uscată
- 400 gr făină +- 50 gr pentru suprafața de lucru
- 20 gr lapte praf (2 linguri)
- un praf de sare
- 2 buc. ouă (trebuie sa fie la temperatura camerei)
- 40 gr unt
+-1 lingură de ulei pentru suprafața de lucru
▪️ Pentru a unge suprafața cornurilor înainte de coacere:
- un gălbenuș de ou și cu o lingură de lapte
▪️ Umplere:
- 100 gr stafide
▪️ Pentru ornat:
- semințe de susan - după gust.
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Primul pas începem să activăm drojdia înainte de a fi folosită: În recipientul cu laptele cald adăugați zahărul, drojdia uscată și o lingură de făină. Amestecați și lăsați să stea 5 minute la loc cald, astfel drojdia își va dezvolta optim puterea de creștere.
2️⃣ Între timp topiți untul în cuptorul cu microunde.
3️⃣ Combinați ingredientele uscate: Într-un bol încăpător cerneți făina, adăugați laptele praf, sarea.
4️⃣ Apoi adăugați cele lichide: drojdia activată,
ouăle.
Începeți să frământați până când a-ți adunat toată făina. Acum este timpul să adăugați și untul topit și continuați să frământați până vedeți că aluatul se desprinde de bol.
5️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină și continuați să frământați, până când aluatul devine moale și elastic.
6️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol.
Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați la loc cald timp de 1,5 oră, până se dublează volumul.
7️⃣ Între timp pregătiți umplutura:
Într-un bol puneți stafidele, turnați apă clocotită și lăsați timp de 10 minute.
8️⃣ Apoi le scoateți pe o strecurătoare și le uscați cu un prosop.9️⃣ După ce aluatul s-a dublat scoateți-l din bol
pe suprafața de lucru unsă cu puțin ulei.
1️⃣0️⃣ Apoi împărțiți aluatul în 20 bucăți egale, aproximativ 37 gr una și rulați fiecare bucată.1️⃣1️⃣ Acoperiți biluțele cu folie alimentară pentru a nu se usca și lăsați să se odihnească timp de 15 minute.
1️⃣2️⃣ Ungeți suprafața de lucru cu puțin ulei, luați o biluță modelați ușor cu mâinile, făcând-îi forma unei mici picături,
apoi întindeți cu sucitorul.
Pe partea lată a fâșiei de aluat puneți stafidele.
Împărțiți umplutura astfel încât să fie suficientă pentru toate cele 20 bucăți de aluat.
1️⃣3️⃣ Rulați cornurile începând de la bază spre vârf și le așezați în tava tapetată cu hârtie de copt. Vă asigurați că lipitura de la capătul cornului să fie dedesubt (ca să nu se deschidă la coacere). Lăsați la dospit în tavă încă timp de 20 de minute.
1️⃣4️⃣ Ungeți cornurile cu gălbenușul bătut cu lapte, apoi presărați cu semințe de susan.
1️⃣5️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de190 - 200°C și coaceți timp de 15 minute. Trebuie să fie aurii și puțin rumenite.
🥰Cornurile cu stafide sunt gata! Mi-au ieșit niște cornuri frumoase și lucioase, dar sunt și foarte delicioase, moi și pufoase!🥰
▫️Lăsați conurile să se răcească în tavă. Cornurile din aluat dospit umplute cu stafide sunt extraordinar de bune atât calde, cât și reci!
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii