Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

RULADA de carne în crustă


 Rulada de carne în crustă este deosebit de gustos: moale, suculent la interior și crocant la exterior. Ideal pentru a fi servit la un prânz de duminică sau pentru masa de sărbători!


 Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE
- 650 gr carne mixtă 
- 350 gr ciuperci proaspete
- 150 gr ceapă
- 100 gr castraveți murați
- 6 fire de pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- 1 buc. ou
- sare, piper negru măcinat - după gust
- 6 foi aluat Fillo
- 30 gr unt

     ▪️ Umplutura:

- 6 buc. ouă

    ▪️ Pentru ornat:

- semințe de susan - după gust.

    ▪️ Pentru prăjit:

- ulei - după gust.

 ▪️ Pentru a unge suprafața ruladei înainte de coacere:

- un gălbenuș de ou și o lingură de lapte.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Pentru umplutură: puneți ouăle într-o cratiță cu apă rece și puneți la foc. Când începe să fiarbă - gătiți încă timp de 4 minute. Luați cratița de pe foc, răciți-le.

2️⃣ Tăiați în cubulețe mici ciupercile, ceapa și castraveții.



3️⃣ Prăjiți ciupercile separat, apoi separat prăjiți și ceapa - până devine aurie.


4️⃣ Tocați pătrunjelul și usturoiul.


5️⃣ Tocați carnea și puneți-o într-un bol. Aici adăugați oul, castraveții, pătrunjelul. Apoi ciupercile și ceapa răcită. Condimentați cu sare, piper după gust. Amestecați bine.

6️⃣ Pe suprafața de lucru întindeți folie alimentară, puneți carnea și începeți să o întindeți și nivelați uniform, pentru a-i da o formă mai mult sau mai puțin dreptunghiulara.


7️⃣ Acum deasupra puneți ouăle fierte și rulați blatul cu ajutorul foliei.
Sigilați-o pe capete închizând ca pe o bomboană. Puneți-l în frigider pentru 1 oră.


8️⃣ Ungeți fiecare foaie de aluat fillo cu untul topit.





 Așezați suprapuse 3 foi cu 3 foi.

Deasupra puneți rulada de carne: rulați

 și înveliți în aluat, apoi fixați capetele. 





9️⃣ Puneți rulada in tava de copt tapetată cu folie de aluminiu. Ungeți suprafața ruladei cu gălbenuș bătut cu lapte, apoi presărați cu semințe de susan.


1️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 170°C și coaceți timp de 60 de minute.


▫️ Rulada de carne în crustă este gata!




Lăsați-o să se răcească puțin înainte de servire, ca să se taie frumos.
 
🍽️ O puteți servi caldă sau chiar și rece.

 

Poftă bună alături de cei dragi!🥰

Comentarii

Anonim a spus…
Ce minunat arată!! O adevărată gospodină!
Vă mulțumesc mult, mult!!🥰🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️