Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

RULADA de carne în crustă


 Rulada de carne în crustă este deosebit de gustos: moale, suculent la interior și crocant la exterior. Ideal pentru a fi servit la un prânz de duminică sau pentru masa de sărbători!


 Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE
- 650 gr carne mixtă 
- 350 gr ciuperci proaspete
- 150 gr ceapă
- 100 gr castraveți murați
- 6 fire de pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- 1 buc. ou
- sare, piper negru măcinat - după gust
- 6 foi aluat Fillo
- 30 gr unt

     ▪️ Umplutura:

- 6 buc. ouă

    ▪️ Pentru ornat:

- semințe de susan - după gust.

    ▪️ Pentru prăjit:

- ulei - după gust.

 ▪️ Pentru a unge suprafața ruladei înainte de coacere:

- un gălbenuș de ou și o lingură de lapte.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Pentru umplutură: puneți ouăle într-o cratiță cu apă rece și puneți la foc. Când începe să fiarbă - gătiți încă timp de 4 minute. Luați cratița de pe foc, răciți-le.

2️⃣ Tăiați în cubulețe mici ciupercile, ceapa și castraveții.



3️⃣ Prăjiți ciupercile separat, apoi separat prăjiți și ceapa - până devine aurie.


4️⃣ Tocați pătrunjelul și usturoiul.


5️⃣ Tocați carnea și puneți-o într-un bol. Aici adăugați oul, castraveții, pătrunjelul. Apoi ciupercile și ceapa răcită. Condimentați cu sare, piper după gust. Amestecați bine.

6️⃣ Pe suprafața de lucru întindeți folie alimentară, puneți carnea și începeți să o întindeți și nivelați uniform, pentru a-i da o formă mai mult sau mai puțin dreptunghiulara.


7️⃣ Acum deasupra puneți ouăle fierte și rulați blatul cu ajutorul foliei.
Sigilați-o pe capete închizând ca pe o bomboană. Puneți-l în frigider pentru 1 oră.


8️⃣ Ungeți fiecare foaie de aluat fillo cu untul topit.





 Așezați suprapuse 3 foi cu 3 foi.

Deasupra puneți rulada de carne: rulați

 și înveliți în aluat, apoi fixați capetele. 





9️⃣ Puneți rulada in tava de copt tapetată cu folie de aluminiu. Ungeți suprafața ruladei cu gălbenuș bătut cu lapte, apoi presărați cu semințe de susan.


1️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 170°C și coaceți timp de 60 de minute.


▫️ Rulada de carne în crustă este gata!




Lăsați-o să se răcească puțin înainte de servire, ca să se taie frumos.
 
🍽️ O puteți servi caldă sau chiar și rece.

 

Poftă bună alături de cei dragi!🥰

Comentarii

Anonim a spus…
Ce minunat arată!! O adevărată gospodină!
Vă mulțumesc mult, mult!!🥰🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️