Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

GOGOSI pufoase impletite

 Gogoși pufoase, aromate pentru micul dejun 

Rețeta pas cu pas:

   ✍INGREDIENTE

- 550 gr făină +- 2 linguri pentru suprafața de lucru 

- 7 gr drojdie uscată 

- 200 ml lapte 

- 75 gr ulei 

- 60 gr zahăr 

- 2 buc. ouă 

- 1 plic de vanilie 

- 1 linguriță coajă portocală

  ▪️ Decor 

- zahăr - după gust 

  ▪️ Pentru prăjit 

- ulei - după gust. 

     👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Cerneți făina într-un bol încăpător, adăugați drojdia uscată și amestecați.

2️⃣ Într-un alt bol încăpător, turnați laptele cald. Adăugați ouăle, zahărul, uleiul, vanilia și coaja de portocală rasă. Amestecați cu o furculiță.

3️⃣ Turnați făina în lichide câte puțin și continuați să amestecați.
Când aluatul devine consistent, continuați să frământați cu mâna până vedeți că aluatul se desprinde de bol.

4️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru
și continuați să frământați, până când aluatul devine moale, elastic și nelipicios.


5️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol.

 6️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați la loc cald, pentru timp de 2 ore, până se dublează volumul. 
▫️Secretul gogoșilor pufoși este și în dospirea îndelungată.


7️⃣ După ce aluatul s-a dublat, scoateți-l din bol pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină.

 8️⃣ Întindeți aluatul cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi. Întindeți-l astfel, încât aluatul să aibă o grosime de aproximativ 2 centimetri. 


9️⃣ Cu un cuțit tăiați aluatul în fâșii, apoi rulați-le.


1️⃣0️⃣ În acest moment faceți o împletitură răsucind capetele una la alta, apoi le închideți apăsând la capătul împletiturii.

 ▫️Nu exagerați când rulați aluatul, altfel veți avea o împletitură subțire și alungită.


1️⃣1️⃣ Așezați-le pe niște foi de copt și puneți-le într-o tavă la crescut, încă pentru 20 de minute.


1️⃣2️⃣ Acoperiți-le cu foile alimentară. 


1️⃣3️⃣ Puneți gogoșile în ulei încins, împreună cu hârtia de copt (se încinge bine uleiul, până când atinge temperatura de 170-180 grade).
Întoarceți-le din când în când și îndepărtați hârtia la începutul gătitului.




🔖 Prăjiți gogoșile până se rumenesc frumos.



1️⃣4️⃣ Scurgeți-le de ulei câteva clipe în hârtie absorbantă și apoi încă fierbinți treceți-le în zahăr.


  ☕Serviți gogoșile cu multă plăcere!

👩‍🍳 Dacă vă mai rămân gogoși, pot fi serviți și a doua zi. Încălziți 10 secunde în cuptorul cu microunde și redevin moi, pufoși și, la fel de gustoși. 


Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

Anonim a spus…
👍👍👍

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️