Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

GOGOSI pufoase impletite

 Gogoși pufoase, aromate pentru micul dejun 

Rețeta pas cu pas:

   ✍INGREDIENTE

- 550 gr făină +- 2 linguri pentru suprafața de lucru 

- 7 gr drojdie uscată 

- 200 ml lapte 

- 75 gr ulei 

- 60 gr zahăr 

- 2 buc. ouă 

- 1 plic de vanilie 

- 1 linguriță coajă portocală

  ▪️ Decor 

- zahăr - după gust 

  ▪️ Pentru prăjit 

- ulei - după gust. 

     👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Cerneți făina într-un bol încăpător, adăugați drojdia uscată și amestecați.

2️⃣ Într-un alt bol încăpător, turnați laptele cald. Adăugați ouăle, zahărul, uleiul, vanilia și coaja de portocală rasă. Amestecați cu o furculiță.

3️⃣ Turnați făina în lichide câte puțin și continuați să amestecați.
Când aluatul devine consistent, continuați să frământați cu mâna până vedeți că aluatul se desprinde de bol.

4️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru
și continuați să frământați, până când aluatul devine moale, elastic și nelipicios.


5️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol.

 6️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați la loc cald, pentru timp de 2 ore, până se dublează volumul. 
▫️Secretul gogoșilor pufoși este și în dospirea îndelungată.


7️⃣ După ce aluatul s-a dublat, scoateți-l din bol pe suprafața de lucru presărată cu puțină făină.

 8️⃣ Întindeți aluatul cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi. Întindeți-l astfel, încât aluatul să aibă o grosime de aproximativ 2 centimetri. 


9️⃣ Cu un cuțit tăiați aluatul în fâșii, apoi rulați-le.


1️⃣0️⃣ În acest moment faceți o împletitură răsucind capetele una la alta, apoi le închideți apăsând la capătul împletiturii.

 ▫️Nu exagerați când rulați aluatul, altfel veți avea o împletitură subțire și alungită.


1️⃣1️⃣ Așezați-le pe niște foi de copt și puneți-le într-o tavă la crescut, încă pentru 20 de minute.


1️⃣2️⃣ Acoperiți-le cu foile alimentară. 


1️⃣3️⃣ Puneți gogoșile în ulei încins, împreună cu hârtia de copt (se încinge bine uleiul, până când atinge temperatura de 170-180 grade).
Întoarceți-le din când în când și îndepărtați hârtia la începutul gătitului.




🔖 Prăjiți gogoșile până se rumenesc frumos.



1️⃣4️⃣ Scurgeți-le de ulei câteva clipe în hârtie absorbantă și apoi încă fierbinți treceți-le în zahăr.


  ☕Serviți gogoșile cu multă plăcere!

👩‍🍳 Dacă vă mai rămân gogoși, pot fi serviți și a doua zi. Încălziți 10 secunde în cuptorul cu microunde și redevin moi, pufoși și, la fel de gustoși. 


Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

Anonim a spus…
👍👍👍

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️