Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Baclava cu foi de casa

 Baclava rețetă tradițională turcească sub formă de rulouri.
Din foi subțiri de aluat, cu nuci și sirop de miere + lămâie. Este cu adevărat un desert deosebit de delicios și irezistibil!



Rețeta:

✍️INGREDIENTE 

- 500 gr făină 

- 250 ml lapte 

- 50 gr unt

- 1 buc. ou 

- un praf de sare 

  ▪️Pentru umplutură 

- 250 gr nucă 

- 50 gr migdale 

- 300 gr zahăr pudră 

- 0,5 linguriță de scorțișoară.

 

 ▪️Pentru sirop 

- 250 ml apă 

- 200 ml miere

- 200 gr zahăr 

- 2 linguri suc de lămâie


  ▪️Pentru a unge foile de aluat:

- 200 gr unt topit




▪️Pentru a unge suprafața la rulourile de baclava înainte de coacere:

- un gălbenuș de ou.

▪️Pentru ornat: 

- fistic.


▪️Pentru suprafața de lucru:

- amidon.





        👩‍🍳MOD PREPARARE 


1️⃣ Într-un bol cerneti făina, faceți o mică adâncitura în centru, adăugați oul, sarea, laptele cald, untul topit și începeți să frământați aluatul. 


Frământați până obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.







2️⃣ Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 minute.




3️⃣ Între timp pregătiți umplutura:


Măcinați nucile, adăugați zahărul, scorțișoara - amestecați.



4️⃣ Pregătiți siropul: Într-o cratiță turnați apa, zahărul. Puneți la foc și fierbeți timp de 5 minute. Opriți focul, adăugați sucul de lămâie și mierea - amestecați bine.

 Lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.





5️⃣ Aluatul odihnit împărțiți în 24 bucăți egale, aproximativ 35 gr una. Rulați fiecare bucată.






6️⃣ Acoperiți biluțele cu foile alimentară pentru a nu se usca.





7️⃣ Presărați suprafața de lucru cu amidon, apoi luați o biluța întindeți cu sucitorul până devine o foaie subțire, aproape transparență.




 







Ungeți foaia de aluat cu untul topit,
presărați cu umplutură.









8️⃣ Folosind un bețișor subțire, rulați aluatul astfel încât,


aluatul care nu a fost presărat cu umplutură sa fie deasupra.





9️⃣ Strângeți ruloul într-un acordeon, scoateți de pe bețișor și introduceți capetele înăuntru. 




1️⃣0️⃣ Aranjați rulourile de baclava pe o tavă de copt unsa cu unt.
Procedați astfel până terminați toate bucățile de aluat.

1️⃣1️⃣ Amestecați gălbenușul cu o linguriță de lapte și ungeți suprafața la rulourile de baclava.




1️⃣2️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C pentru 10 minute. Apoi micșorați temperatura la 160°C și coaceți aproximativ încă pentru 50 minute, până se rumenesc frumos.






1️⃣3️⃣ Scoateți tava din cuptor, turnați siropul la temperatura camerei peste rulourile de baclava fierbinți. 
 

1️⃣4️⃣ Decorați cu fistic și lăsați să se absoarbă siropul in baclava mai bine de 8 ore.


▫️După părerea mea, cu cât se insiropeaza baclavaua mai bine cu atât e mai gustoasă.



 Poftă bună alături de cei dragi!🥰

Comentarii

Anonim a spus…
E super
Vă mulțumesc mult!
Anonim a spus…
Delicioasă👍
Vă mulțumesc frumos!🤗
Anonim a spus…
Super
Vă mulțumesc frumos!🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️