Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Sarmale lenese sub forma de cotlet

Sarmale leneșe - o mâncare simplă și foarte gustoasă.
Familiei noastre i-a plăcut foarte mult această variantă!



Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE:

- 500 gr carne tocată (porc, vită, pui)

- 250 varză

- 100 gr orez

- 2-3 morcovi - după gust

- 2 cepe mari

- 250 gr sos de roșii

- 2 linguri pastă de tomate

- 1 buc. ou

- 1 lingură de făină

- 2 căței de usturoi

- 750 ml apă

- sare, piper negru măcinat - după gust

- ulei pentru prăjit - după gust.

      

      👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Tocați varza mărunt și puneți într-o cratiță, turnați peste ea, apă clocotită. Lăsați 20 minute să se înmoaie.




2️⃣ Spălați orezul, turnați apa rece, puneți la foc.
Când începe să fiarbă lăsați să se gătească timp de 1 minut. 
3️⃣ Luați cratița de pe foc și lăsați să steie în apă încă 15 minute.

4️⃣ Tăiați mărunt ceapa.

5️⃣ Răzuiți morcovul pe răzătoarea mare ( legume în sos pot fi puse după gust. Nouă ne place, cănd sunt multe legume în sos).

6️⃣ Tocați mărunt usturoiul.

7️⃣ Într-o tigaie încălzim puțin uleiul, puneți ceapa tocată și prăjiți 1-2 minute până devine transparentă.


📍Din cantitatea de ceapă prăjită, puneți deoparte 2 linguri → această ceapă vom adăuga la carnea tocată📍

8️⃣ Puneți morcovul răzuit în tigaie și prăjiți totul împreună încă 2 minute, până când morcovul este moale. 
✅️ Ar trebui să fie mediu gătit.





 ❗️Nu trebuie să prăjiți legumele❗️

9️⃣ Puneți deoparte 3 linguri din legumele prăjite. Vom așeza aceste legume pe fundul formei, pentru ca sarmale să nu se lipească.

🔟 Puneți pasta de tomate, amestecați.


1️⃣1️⃣ Adăugați făina pentru a face sosul puțin mai gros. (Dacă nu vă place, puteți găti sosul și fără făina). Amestecați până se încorporează.
1️⃣2️⃣ Acum adăugați sosul de roșii. Apoi sare, piper negru măcinat și tot acum adăugați apa. 
 🥘Gătiți timp de 4 minute

1️⃣3️⃣ Puneți usturoiul tocat și luați tigaia de pe foc. (Dacă nu vă place sosul cu usturoi, nu-l adăugați).

1️⃣4️⃣ Stoarceți varza și scoateți excesul de apă. 

1️⃣5️⃣ Apoi scurgeți apa din orez și scoateți excesul de apă.

1️⃣6️⃣ Transferați-le într-un bol și lăsați-le să se răcească.

1️⃣7️⃣ După ce s-a răcit varză și orezul, adăugați carnea tocată, ceapa, oul, sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați totul bine.


1️⃣8️⃣ Legumele prăjite puse deoparte, distribuiți-le in forma de copt.
1️⃣9️⃣ Umeziți-vă puțin mâinile, modelați sarmalele și le aranjați în formă.


▫️De obicei, sarmalele leneșe se fac mari - puteți modela sarmalele după dorință.


2️⃣0️⃣ Dați sarmalele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C pentru 25 minute, ca sarmale să prindă o crustă. 

2️⃣1️⃣ Apoi scoateți forma cu sarmale, turnați deasupra sosul de legume pregătit.
📍Sarmalele trebuie acoperite complet cu sos📍


2️⃣2️⃣ Dați forma cu sarmale din nou în cuptor, micșorați temperatura până la 170°C și gătiți încă pentru 15 minute. 

2️⃣3️⃣ Din nou scoateți forma cu sarmale din cuptor, acoperiți-o cu folie de aluminiu
și dați în cuptor încă pentru 40 de minute, să fie bine înăbușite.




Sarmale leneșe sunt gata!


🍽️Pot fi servite cu sosul care a fost gătit și cu smântână.







Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️