Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

MACROU cu lămâie la cuptor

 Macroul copt la cuptor este unul dintre preparatele preferare ale familiei mele. Rețetă pe care o poți găti pentru cină sau orice altă ocazie. Se prepară ușor, din puține ingrediente, dar este foarte gustoasă.
 


Rețetă pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 2 buc. pește macrou

- 1 buc. ceapă

- 1 buc. lămâie

- 3 linguri de smântână 

- sare, piper negru măcinat - după gust 

- ulei - pentru ungerea formei.

     👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Macroul poate fi ales după preferință - proaspăt sau congelat: dezghețați peștele din timp, îndepărtați capul, aripioarele, tot dinăuntru și peliculele negre. 

2️⃣ Clătiți bine sub jet de apă rece, apoi uscați cu prosoape de hârtie.

3️⃣ Sărați și piperați peștele după gust, apoi ungeți-l exterior și interior cu o cantitate mică de smântână. 


4️⃣ Spălați bine lămâia, ștergeți și tăiați în jumătăți de felii.



5️⃣ Curățiți și spălați ceapa, apoi tăiați în jumătăți de rondele.


6️⃣ Tăiați macroul în porții.

7️⃣ Ungeți forma cu puțin ulei, aranjați bucățile de pește în formă. Între fiecare bucată de pește puneți ceapă și lămâie. Apoi ungeți suprafața peștelui cu smântâna rămasă.
 

8️⃣ Dați forma cu pește în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C. Coaceți timp de 40 de minute.

Macroul copt cu lămâie este gata! O porție de pește din totdeauna este o alegere bună, atunci când dorești să mănânci gustos și sănătos!

🍽️Puteți servi peștele atât cald cât și rece, este gustos oricum. Poftă bună alături de cei drag!♥️


Comentarii

Anonim a spus…
Foarte bun
Vă mulțumesc frumos!!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️