Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

MACROU cu lămâie la cuptor

 Macroul copt la cuptor este unul dintre preparatele preferare ale familiei mele. Rețetă pe care o poți găti pentru cină sau orice altă ocazie. Se prepară ușor, din puține ingrediente, dar este foarte gustoasă.
 


Rețetă pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 2 buc. pește macrou

- 1 buc. ceapă

- 1 buc. lămâie

- 3 linguri de smântână 

- sare, piper negru măcinat - după gust 

- ulei - pentru ungerea formei.

     👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Macroul poate fi ales după preferință - proaspăt sau congelat: dezghețați peștele din timp, îndepărtați capul, aripioarele, tot dinăuntru și peliculele negre. 

2️⃣ Clătiți bine sub jet de apă rece, apoi uscați cu prosoape de hârtie.

3️⃣ Sărați și piperați peștele după gust, apoi ungeți-l exterior și interior cu o cantitate mică de smântână. 


4️⃣ Spălați bine lămâia, ștergeți și tăiați în jumătăți de felii.



5️⃣ Curățiți și spălați ceapa, apoi tăiați în jumătăți de rondele.


6️⃣ Tăiați macroul în porții.

7️⃣ Ungeți forma cu puțin ulei, aranjați bucățile de pește în formă. Între fiecare bucată de pește puneți ceapă și lămâie. Apoi ungeți suprafața peștelui cu smântâna rămasă.
 

8️⃣ Dați forma cu pește în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C. Coaceți timp de 40 de minute.

Macroul copt cu lămâie este gata! O porție de pește din totdeauna este o alegere bună, atunci când dorești să mănânci gustos și sănătos!

🍽️Puteți servi peștele atât cald cât și rece, este gustos oricum. Poftă bună alături de cei drag!♥️


Comentarii

Anonim a spus…
Foarte bun
Vă mulțumesc frumos!!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️