Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

ICRE de dovlecei



Astăzi gătesc icre de dovlecei, dietetic, sănătos, simplu și gustos.

Familia mea adoră această rețetă, o servim ca gustare, uns pe pâine proaspătă, cu piure de cartofi și multe combinații delicioase.


     Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 1 kg de dovlecei

- 500 gr morcovi

- 300 gr ceapă 

- 80 ml ulei (8 linguri)

- 100 gr pastă de tomate

- 2 căței de usturoi

- 1-2 frunze de dafin

- 1 linguriță boia de ardei dulce (după gust)

- 2 lingurițe de zahăr 

- 2 lingurițe de sare

- piper negru măcinat - după gust

- 1 lingură de oțet 9% (dacă doriți să pregătiți icre de dovlecei pentru iarnă). 

          

      👩‍🍳MOD PREPARARE:


1️⃣ Dovlecii spălați, curățiți și tăiați în cuburi.



2️⃣ Curățiți și spălați ceapa. Tăiați în cuburi.




3️⃣  Morcovii spălați, curățiți și răzuiți pe răzătoarea medie. 

4️⃣ Într-o tigaie mare cu pereți groși preîncălzită, turnați 15 gr de ulei (1,5 lingură) puneți dovlecelul. La foc mediu spre mic prăjiți/înăbușiți sub capac aproximativ timp de 20 minute. Amestecați la fiecare 4 minute. Timpul gătirii depinde de mărimea bucăților. 



5️⃣ Dovleceii gătiți puneți într-un bol separat.

6️⃣ Pregătiți tigaia să gătim ceapa: încălziți bine tigaia, turnați ulei 20 gr (2 linguri), puneți ceapa. La focul mic prăjiți/înăbușiți sub capac aproximativ timp de 15 minute. Amestecați la fiecare 3 minute. Cu 5 minute înainte să fie gătită ceapa, adăugați usturoiul tocat. 

♦️ Este important ca toate legumele să nu fie prăjite! În caz contrar, icra de dovlecei v-a avea gust de prăjit.

7️⃣ Puneți ceapa și usturoiul într-un bol separat. 

8️⃣ Pregătiți tigaia să gătim morcovul: încălziți bine tigaia, turnați 30 gr de ulei (3 linguri), puneți morcovul. La foc mediu spre mic prăjiți/înăbușiți sub capac aproximativ timp de 20 minute. Amestecați la fiecare 4 minute.


9️⃣ Când morcovul este moale,
puneți dovleceii, ceapa cu usturoi.


1️⃣0️⃣ Apoi adăugați 15 gr ulei (1,5 lingură), pasta de roșii, boia, zahărul, sare și piper negru măcinat. 
Amestecați la fiecare 4 minute. La focul mic înăbușiți sub capac aproximativ timp de 20-25 minute.

▫️ Cu cât legumele sunt mai moi, cu atât icra de dovlecei v-a fi mai uniform.



1️⃣1️⃣  Legumele înăbușite transferați-le într-un bol și lăsați-le să se răcorească puțin. Înlăturați frunza de dafin. 


1️⃣2️⃣ Măcinați legumele cu un blender, până obțineți o piure omogenă. 

👩‍🍳Dacă ți se potrivește consistenta rezultată, atunci icra de dovlecei este gata și poate fi servită imediat. Dacă nu, atunci puneți icra într-o tigaie și fierbeți fără capac până obțineți consistența de care aveți nevoie. Adică, evaporați excesul de umiditate. Acest pas eu, nu l-am făcut pentru că am obținut consistența dorită îndată după ce am măcinat legumele.


👩‍🍳 Dacă aveți de gând să pregătiți icra de dovlecei pentru iarnă, atunci faceți acest lucru: Fierbeți icra de dovlecei, adăugați oțetul, amestecați și turnați în borcane sterilizate. Închideți cu capacele sterilizate, întoarceți borcanele peste capace, înfășurați (de exemplu cu o pătură) și lăsați așa până se răcește complet. Deci, irca de dovlecei v-a dura un an întreg.

🍽️ Poftă bună alături de cei dragi!♥️ 

Icra de dovlecei poate fi păstrată în frigider până la trei săptămâni.







Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️