Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Piept de pui la cuptor în iaurt

Am marinat pieptul de pui în iaurt amestecat cu suc de lămâie - ceea ce îl face fraged și suculent. 




Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDIENTE
- 600 gr piept de pui 
- sare, condimente - după gust
- 130 gr iaurt
- 1,5 linguriță suc de lămâie
- pesmeți - dupa gust
- ulei - după gust.

        👩‍🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Pieptul de pui spălați, uscați cu prosop de hârtie. 
2️⃣ Apoi feliați-l și sărați, condimentați după gust.


3️⃣ Într-un bol turnați iaurtul cu sucul de lămâie. Amestecați.





4️⃣ Puneți feliile de piept de pui în iaurt. Acoperiți-le cu iaurt bine.

5️⃣ Bolul acoperiți și lăsați în frigider la marinat, pentru 2 ore (sau chiar peste noapte - după preferință).


6️⃣ Treceți feliile prin pesmeți, acoperindu-le bine.
 


7️⃣ Așezați-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie, stropiți cu puțin ulei peste ele.
 

8️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C pentru 30-35 minute.



Pieptul nostru este gata, moale și suculent!
 





Poftă bună alături de cei dragi!❤️





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️