Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Piept de porc copt în folie la cuptor


Este o rețetă a familiei mele, gustoasă și aromată. Prefer să gătesc piept de porc în casă, e mai sănătos și fără multe E-uri sau arome prea puternice de afumătură.


  Rețeta pas cu pas:

    ✍️ INGREDIENTE

- 1 kg piept de porc

- 10 căței de usturoi 

- 1 linguriță de sare

- 1 linguriță piper negru măcinat

- 1 linguriță de boia de ardei dulce

- 0,5 linguriță de frunză de dafin-mărunțită cu mâna 

- 0,5 linguriță de curcuma.


 

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați și uscați pieptul de porc. Tăiați-l în bucăți.

2️⃣ Pregătim marinata: Într-un bol tocați usturoiul, adăugați toate condimentele. Amestecați-le foarte bine. 


 

▫️ În amestecul de condimente puteți adăuga acele arome, care vă plac vouă.

3️⃣ Cu compoziția condimentată ungeți foarte bine bucățile de piept de porc - pe toate părțile. 



 
4️⃣ Puneți bucățile într-un recipient, acoperiți-l și dați în frigider pentru cel puțin 12 ore (peste noapte). Pentru ca pieptul de porc să fie mai gustos, îl marinez seara și îl coc dimineața. 





5️⃣ Scoateți pieptul condimentat din frigider cu 1 oră înainte de al da în cuptor. Apoi, aranjați bucățile de piept pe folie de aluminiu în două straturi.

 
 

 


6️⃣ Înveliți-le bine. Așezați-le pe o tavă de copt. 
Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C. Coaceți pe mijlocul cuptorului timp de 1,5 oră. 

 
7️⃣ După o oră și jumătate, desfaceți folia de aluminiu,


apoi setați funcția grill a cuptorului și ridicați temperatura la 200°C. Lăsați să se coacă încă pentru 20 de minute până se rumenesc frumos.

8️⃣ Scoateți pieptul de porc din cuptor și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.


După acoperiți-l cu folie de aluminiu și dați-l în frigider pentru câteva ore


9️⃣ Tăiați pieptul de porc în felii subțiri și savurați cu plăcere.




🥰De acord, dragi cititori, că pieptul de porc gătit în casă, nu poate fi comparat cu nimic!



Poftă bună alături de cei dragi!❤️

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️