Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

TARTA CU CIRESE

Această tartă este chiar foarte gustoasă. Am făcut un aluat de ciocolată, umplut cu ricotta și cireșe. Un desert delicios! 



Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE pentru bază: 

- 80 gr ulei

- 50 gr lapte 

- 100 gr zahăr

- 1 buc. ou 

- 14 gr cacao 

- 8 gr praf de copt 

- 300 gr făină. 

  ▪️ Umplere:

- 250 ricotta

- 40 gr zahăr

- 1 linguriță coajă rasă de lămâie 

- cireșe - după gust.

▪️ Să presărăm tarta:

- zahăr pudră - după gust.


                👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol turnați uleiul, laptele, apoi adăugați zahărul, oul, cacao și praful de copt. Amestecați-le bine. 





2️⃣ Apoi puțin câte puțin adăugați făina.




Frământați până obțineți un aluat neted, omogen și nu se mai lipește de mâni. 





3️⃣ Pregătiți o tavă de copt cu diametrul de 24 cm. Ungeți-o cu ulei și presărați cu puțină făină.



4️⃣ Tăiați din aluat o bucată de aproximativ de 140 gr și lăsați pentru puțin deoparte.




5️⃣ Pe suprafața de lucru întindeți o hârtie de copt.
Presărați puțină făină și întindeți cu sucitorul aluatul pe hârtia de copt (întindeți aluatul aproximativ cu diametrul la tavă) 




6️⃣ Inversați hârtia cu aluatul întins pe tava de copt și aranjați aluatul pe suprafața la tavă. Înlăturați hârtia de copt.


7️⃣ Pregătiți umplutura:  Într-un bol turnați ricotta, zahărul și coaja rasă de lămâie 




Amestecați bine și cu o lingură întindeți amestecul uniform pe toată baza de ciocolată.



8️⃣ Luați cireșile spălate și tăiați-le în jumătăți, înlăturați sâmburele.
Apoi aranjați-le pe crema de ricotta până se acoperă complet.

9️⃣ Cu aluatul pus deoparte împărțiți în două părți egale și faceți mici fâșii.



Răsuciți-le și aranjați-le pe marginea tartei. 







1️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C și coaceți timp de 45 minute. 




1️⃣1️⃣ Scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcorească.
 






1️⃣2️⃣ Aranjați tarta cu cireșe pe un platou, lăsați-o să se răcească bine.








Apoi presărați cu zahăr pudră.


Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

Anonim a spus…
Bravo!
Anonim a spus…
Arătă excepțional, sunt sigură că e mega delicios!! 🤤
Va mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos!🥰🌹 Foarte gustoase!🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️