Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

TARTA CU CIRESE

Această tartă este chiar foarte gustoasă. Am făcut un aluat de ciocolată, umplut cu ricotta și cireșe. Un desert delicios! 



Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE pentru bază: 

- 80 gr ulei

- 50 gr lapte 

- 100 gr zahăr

- 1 buc. ou 

- 14 gr cacao 

- 8 gr praf de copt 

- 300 gr făină. 

  ▪️ Umplere:

- 250 ricotta

- 40 gr zahăr

- 1 linguriță coajă rasă de lămâie 

- cireșe - după gust.

▪️ Să presărăm tarta:

- zahăr pudră - după gust.


                👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol turnați uleiul, laptele, apoi adăugați zahărul, oul, cacao și praful de copt. Amestecați-le bine. 





2️⃣ Apoi puțin câte puțin adăugați făina.




Frământați până obțineți un aluat neted, omogen și nu se mai lipește de mâni. 





3️⃣ Pregătiți o tavă de copt cu diametrul de 24 cm. Ungeți-o cu ulei și presărați cu puțină făină.



4️⃣ Tăiați din aluat o bucată de aproximativ de 140 gr și lăsați pentru puțin deoparte.




5️⃣ Pe suprafața de lucru întindeți o hârtie de copt.
Presărați puțină făină și întindeți cu sucitorul aluatul pe hârtia de copt (întindeți aluatul aproximativ cu diametrul la tavă) 




6️⃣ Inversați hârtia cu aluatul întins pe tava de copt și aranjați aluatul pe suprafața la tavă. Înlăturați hârtia de copt.


7️⃣ Pregătiți umplutura:  Într-un bol turnați ricotta, zahărul și coaja rasă de lămâie 




Amestecați bine și cu o lingură întindeți amestecul uniform pe toată baza de ciocolată.



8️⃣ Luați cireșile spălate și tăiați-le în jumătăți, înlăturați sâmburele.
Apoi aranjați-le pe crema de ricotta până se acoperă complet.

9️⃣ Cu aluatul pus deoparte împărțiți în două părți egale și faceți mici fâșii.



Răsuciți-le și aranjați-le pe marginea tartei. 







1️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C și coaceți timp de 45 minute. 




1️⃣1️⃣ Scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcorească.
 






1️⃣2️⃣ Aranjați tarta cu cireșe pe un platou, lăsați-o să se răcească bine.








Apoi presărați cu zahăr pudră.


Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

Anonim a spus…
Bravo!
Anonim a spus…
Arătă excepțional, sunt sigură că e mega delicios!! 🤤
Va mulțumesc frumos!
Vă mulțumesc frumos!🥰🌹 Foarte gustoase!🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️