Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Tort de inghetata "Amarena"

 Un desert de vară perfect pentru a fi savurat în zilele caniculare sau orice altă ocazie.


Este ușor de preparat, trebuie doar să așteptați, să se întărească.


Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE pentru BAZĂ:

- 80 gr cioccolata neagră 

- 50 gr orez expandat 



▪️ Pentru ÎNGHEȚATĂ:

- 600 ml frișcă lichidă 33% - 38%

- 330 gr lapte condensat

- 330 gr iaurt grecesc. 


▪️ Pentru DECOR:

- 230 gr de cireșe în sirop.

   
          👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Să începem de la BAZĂ: într-un bol turnați orezul expandat



2️⃣ Pregătiți o tavă detașabilă 
cu diametrul de 22 cm și tapetați-o cu hârtie de copt. 


3️⃣ Topiți ciocolata la bain-marie.

Combinați ciocolata topită cu orezul expandat, amestecați bine cu o spatula. 

♦️După preferință, puteți prepara baza și din biscuiți: 

- 80 gr biscuiți

- 50 gr unt. Topiți untul și lăsați puțin să se răcorească. Mărunțiți biscuiți cu ajutorul unui mixer, apoi adăugați-i la untul topit. Amestecați bine.

4️⃣ Turnați amestecul în tavă, nivelați uniform toată suprafața, astfel compactați bine baza.
Dați-o în congelator pentru 15 minute


5️⃣ Între timp pregătiți înghețata: Într-un bol turnați iaurtul și laptele condensat, amestecați-le. 



6️⃣ Bateți frișca lichidă cu mixerul până se întărește.




Apoi încorporați puțin câte puțin cu amestecul de iaurt și laptele condensat,
amestecând cu o lingură. 






7️⃣ Luați tava din congelator și turnați înghețata peste bază. Nivelați suprafața.



8️⃣ Luați cireșile în sirop și folosiți un bol și, o strecurătoare, pentru ca să recuperați tot siropul.
Cireșile lăsați deoparte pentru ornat tortul.








9️⃣ Cu o lingură turnați siropul pe toată suprafața tortului.

Apoi cu vârful unui bețișor mutăm siropul prin cremă și lăsăm să se facă decorațiuni după dorință.

1️⃣0️⃣ Puneți tortul de înghețată la întărit în congelator pentru 6 ore.


1️⃣1️⃣ După ce a trecut timpul scoateți tortul de înghețată din congelator.





1️⃣2️⃣ Îndepărtați tava detașabilă și aranjați-l pe un platou.

Decorați cu cireșe după preferință. 



🍧 Răsfățul delicios al verii este gata! 

Poftă bună alături de cei dragi!♥️


 

Comentarii

Anonim a spus…
Arată absolut perfect!! 🤤🥰🥰🥰
Va multumesc frumos!!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️