Fiindcă ne plac foarte mult clătitele, am zis să fac un tort de clătite.
Rețeta pas cu pas:
Pentru tort pregătim două feluri de aluat.
✍️ INGREDIENTE:
◾Pentru aluatul alb:
- 500 ml lapte
- 3 buc. ouă
- 60 gr zahăr
- un praf de sare
- 300 gr făină
- 50 gr ulei.

◾ Pentru aluatul verde:
- 150 gr spanac
- 350 ml lapte
- 3 buc. ouă
- 60 gr zahăr
- un praf de sare
- 200 gr făină
- 50 gr ulei.
▪️ Pentru CREMĂ
- 200 ml lapte
- 20 gr gelatină
- 700 gr smântâna
- 250 gr zahăr pudră
- 10 gr zahăr vanilat.
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Pentru tort pregătim două feluri de aluat și le vom găti separat: Spanacul proaspăt îl clătiți, apoi turnați apă clocotită și să fie complet acoperit.
2️⃣ Acoperiți vasul cu un capac și lăsați pentru 5 minute să devină spanacul mai moale.
3️⃣ Scurgeți excesul de apă.
4️⃣ Pregătim aluatul verde: Puneți spanacul în vasul de blender, apoi turnați 350 ml lapte și bateți până devine o masă omogenă.
5️⃣ Apoi turnați-l, într-un bol separat.
6️⃣ Pentru al doilea aluat: Turnați
500 ml lapte în bolul de blender din care tocmai a-ți gătit spanacul cu laptele. Amestecați puțin și turnați-l într-un alt bol.
7️⃣ În bolul pentru aluatul verde, adăugați ouăle, zahărul și sarea. Amestecați.
8️⃣ Apoi adăugați făina și amestecați bine până nu rămân cocoloașe. Trebuie să obțineți o compoziție lichidă, însă mai groasă.
9️⃣ Acoperiți bolul și lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 minute.
🔟 În ce-l de-al doilea aluat: Adăugați ouăle, zahărul și sarea. Amestecați.
1️⃣1️⃣ Apoi adăugați făina și amestecați bine până nu rămân cocoloașe. Trebuie să obțineți o compoziție lichidă, însă mai groasă.
1️⃣2️⃣ Acoperiți bolul și lăsați
aluatul să se odihnească timp de 20 minute.
1️⃣3️⃣ Înainte de coacere adăugați uleiul în fiecare aluat de călite și amestecați.
1️⃣4️⃣ Pregătiți o tigaie și adăugați un strop de ulei, încălzind-o la foc
mediu. Adăugați câte un polonic plin pentru fiecare foaie de clătită.
📍Mai întâi coaceți câteva clătite din aluatul ambelor culori.
1️⃣5️⃣ Apoi
amestecați aluaturi de diferite culori, pentru a obține clătite de
nuanțe diferite: Într-un bol separat turnați câte un polonic din ambele
aluaturi - amestecați și obțineți un aluat de culoare și nuanță medie.
Astfel încât să difere de aluatul verde și cel deschis.
1️⃣6️⃣ Prăjiți clătitele pe fiecare parte, apoi răsturnați-le pe o farfurie mare. Procedați la fel până terminați toată compoziția. 🥞 În total din această cantitate de aluat am obținut 19 foi de clătite cu diametrul 24 cm.
▪️ PREGĂTIM CREMA
1️⃣ Într-un bol mic turnați laptele, adăugați gelatina și lăsați 15 minute să se umfle.
2️⃣
Într-un alt bol turnați smântâna - adăugați zahărul vanilat și zahărul.
Amestecați și lăsați pentru puțin, astfel ca zahărul să se dizolve.
3️⃣Într-o cratiță încălziți gelatina până se dizolvă complet fulgii de gelatină.
🔴Aveți grijă să nu o fierbeți! Încălziți până la temperatura de 75 grade.
4️⃣ Apoi turnați-o în smântâna și amestecați bine.
🍥Crema noastră este gata.
▪️ ASAMBLAREA TORTULUI:
1️⃣
Asamblați tortul cu ajutorul unui inel reglabil pentru patiserie.
Așezați inelul pe un platou, apoi puneți prima clătită. Ungeți cu trei linguri
de smântână și astfel rând pe rând pentru fiecare clătită.
Asamblați tortul de la culorile închise până la deschise.
2️⃣ Deasupra turnați restul de smântână.
Dacă smântâna s-a îngroșat, atunci puteți să o încălziți puțin, astfel încât crema să devină din noi lichidă.
3️⃣ Decorați tortul după imaginație, acoperiți cu o folie alimentară.
Dați-l în frigider pentru 3-4 ore, ca să se întărească crema complet.4️⃣ Dupa timpul necesar, indepărtați cu grijă inelul din jurul tortului.
Puteți încălzi pereții formei cu un prosop umed fierbinte sau un uscător de păr.
Scoateți inelul și tortul nostru este gata.
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii