Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

PATEURI cu branza

Bucurați-vă familia cu pateuri de casă pufoase și delicioase!


Rețetă de aluat pufos și delicios pentru pateuri la tigaie - se potrivește pentru orice umplutură:

✍️ INGREDIENTE 

- 600 gr făină

- 400 ml apă 

- 15 gr drojdie proaspătă

- 15 gr zahăr

- 15 gr lapte praf

- 1 linguriță de sare

- 35 ml ulei.


UMPLUTURA:

- 450 gr brânză de vaci - după gust 

- 2 buc. ouă 

- sare - după gust.


Pentru PRĂJIT:

- ulei - după gust. 

      👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Turnați apa caldă într-un recipient, adăugați drojdia, zahărul, laptele praf, sarea.


2️⃣Amestecați bine până când sunt dizolvate.


 

3️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făină, turnați compoziția lichidă, apoi uleiul. 

4️⃣ Frământați timp de 10 minute, până obțineți un aluat moale și lipicios. 

5️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru puțin făinată. 

🔴Aveți grijă să nu îmbibați aluatul cu prea multă făină, lăsați-l moale.


6️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l, într-un bol uns cu ulei. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de 1 oră.


 

7️⃣ Între timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura.

8️⃣ Peste 1 oră obținem un aluat bine crescut.


9️⃣ MODELAȚI PATEURILE: ungeți palmele și suprafața de lucru cu puțin ulei. Împărțiți aluatul în 18 bucăți de aproximativ 60 gr una.

1️⃣0️⃣ Cu palmele unse cu puțin ulei, rotunjiți fiecare bucată. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 5 minute.


 

1️⃣1️⃣ Întindeți fiecare biluță de aluat cu mâinile, puneți umplutura


         și împachetați.

1️⃣2️⃣ Așezați pateurile cu "cusutura" în jos, pe masa unsă cu foarte puțin ulei.


 

1️⃣3️⃣ După ce ați modelat toate pateurile, prăjiți-le la foc mediu, până se vor rumeni. 


 

1️⃣4️⃣ Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. 

1️⃣5️⃣ Pateurile sunt gata, serviți-le cu plăcere!

🥐Pateurile prăjite sunt bogate in calorii - probabil pentru persoanele ce sunt la dietă, nu e cea mai utilă rețetă, însă uneori trebuie să ne răsfățăm😇



Poftă bună alături de cei dragi!❤️




 


Comentarii

Anonim a spus…
Foarte gustose.Brava Maria🥂😘😘😘
Vă mulțumesc frumos!🥰🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️