Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Vinete marinate rapide

 Rețetă de vinete marinate - în doar câteva ore, veți avea pe masă o garnitură delicioasă, care se potrivește bine cu orice.

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE
- 1,5 kg de vinete 

- 300 gr ceapă
- 300 gr morcovi
- 2 buc. ardei graș
- 6 căței de usturoi
- piper negru măcinat - după gust
- sare - după gust.
 

   ▪️ P/u MARINADĂ
- 40 ml apă
- 40 ml oțet de struguri 9%
- 1 linguriță de zahăr
- 1/2 linguriță de sare.

    ▪️P/u PRĂJIT
- ulei după gust. 

       👩‍🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Spălați vinetele și o tăiați în rondele 5 mm grosime.

2️⃣ Puneți-le într-o strecurătoare, presărați cu sare

și lăsați timp de 30 minute să se scurgă lichidul amar. 


3️⃣ Între timp, tăiați ceapa în jumătăți de rondele.

4️⃣ Răzuiți morcovii prin răzătoarea mare.


5️⃣ Ardeiul gras tăiați-l în fâșii.


6️⃣ După 30 de minute, prăjiți rondelele de vinete într-o cantitate mică de ulei, pe foc moderat. Prăjiți-le pe ambele părți până se vor rumeni și înmuia.

 

7️⃣ Într-o cantitate mică de ulei prăjiți ceapă, până devine translucida.

Transferați-o, într-un bol.


8️⃣ Prăjiți morcovul la fel într-o cantitate mică de ulei, timp de 2 minute. Apoi adăugați ardeiul gras și continuați să prăjiți, încă pentru 2 minute.

 

9️⃣ Acum adăugați ceapa, usturoiul tocat, piperul negru măcinat. Amestecați. 
Luați tigaia de pe foc.


1️⃣0️⃣ Pregătiți un recipient în care veți marina vinetele: puneți un strat de vinete,

apoi un strat de legume.

Repetați straturile de vinete și legume, încercând să distribuiți totul uniform.

 

1️⃣1️⃣ PREGĂTIȚI MARINADA: 
Într-un recipient turnați - apa, oțetul, zahărul și sarea. Amestecați totul bine, până zahărul și sarea sunt dizolvate.

1️⃣2️⃣ Turnați marinada peste vinete și legume, acoperiți cu capacul

și dați-l în frigider pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte.

⌛ După timpul necesar, vinetele marinate delicioase - sunt gata!
 
 🍆Se păstrează bine până la o săptămână. Cu cât vinetele stă mai mult în marinată, cu atât sunt mai gustoase🍽️

Poftă bună alături de cei dragi! ❤️






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️