Bucurați-vă familia cu pateuri de casă pufoase și delicioase!
Rețetă de aluat pufos și delicios pentru pateuri la tigaie - se potrivește pentru orice umplutură:
✍️ INGREDIENTE
- 600 gr făină
- 400 ml apă
- 15 gr drojdie proaspătă
- 15 gr zahăr
- 15 gr lapte praf
- 1 linguriță de sare
- 35 ml ulei.
UMPLUTURA:
- 450 gr brânză de vaci - după gust
- 2 buc. ouă
- sare - după gust.
Pentru PRĂJIT:
- ulei - după gust.
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Turnați apa caldă într-un recipient, adăugați drojdia, zahărul, laptele praf, sarea.
2️⃣Amestecați bine până când sunt dizolvate.
3️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făină, turnați compoziția lichidă, apoi uleiul.
4️⃣ Frământați timp de 10 minute, până obțineți un aluat moale și lipicios.
5️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru puțin făinată.
🔴Aveți grijă să nu îmbibați aluatul cu prea multă făină, lăsați-l moale.
6️⃣ Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l, într-un bol uns cu ulei. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de 1 oră.
7️⃣ Între timp ce aluatul crește, pregătiți umplutura.
8️⃣ Peste 1 oră obținem un aluat bine crescut.
9️⃣ MODELAȚI PATEURILE: ungeți palmele și suprafața de lucru cu puțin ulei. Împărțiți aluatul în 18 bucăți de aproximativ 60 gr una.
1️⃣0️⃣ Cu palmele unse cu puțin ulei, rotunjiți fiecare bucată. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 5 minute.
1️⃣1️⃣ Întindeți fiecare biluță de aluat cu mâinile, puneți umplutura
și împachetați.
1️⃣2️⃣ Așezați pateurile cu "cusutura" în jos, pe masa unsă cu foarte puțin ulei.
1️⃣3️⃣ După ce ați modelat toate pateurile, prăjiți-le la foc mediu, până se vor rumeni.
1️⃣4️⃣ Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.
1️⃣5️⃣ Pateurile sunt gata, serviți-le cu plăcere!
🥐Pateurile prăjite sunt bogate in calorii - probabil pentru persoanele ce sunt la dietă, nu e cea mai utilă rețetă, însă uneori trebuie să ne răsfățăm😇
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii