Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Gogosi impletite

Dacă vă plac deserturile prăjite, puteți pregăti această rețetă gustoasă - gogoșii sunt dulci și moi!


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 200 ml lapte 

- 2 linguri de zahăr 

- 20 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată

- 400 gr făină (+-2 linguri de făină pentru suprafața de lucru)

- 1 buc. ou (la temperatura camerei)

- 1/2 linguriță de sare

- 50 gr unt (la temperatura camerei)

     ▪️ P/u PRĂJIT: 

- ulei - după gust 

   ▪️ P/u DECOR 

- zahăr granulat.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol încăpător turnați laptele cald, adăugați zahărul și drojdia. Amestecați bine până la omogenizare.


2️⃣ Apoi adăugați făina cernută, oul, sarea și untul la temperatura camerei.


3️⃣ Frământați bine aluatul cu mâna sau cu un mixer planetar, până obțineți un aluat omogen, nelipicios și moale.

 

4️⃣ Acoperiți bolul cu un prosop sau folie alimentară și lăsați la loc cald să crească timp de 45 minute.


 

5️⃣ După timpul necesar,


răsturnați aluatul pe suprafața de lucru ușor făinată. Împărțiți aluatul în 18 bucăți egale de aproximativ 40 gr una. Apoi modelați-le în biluțe.

6️⃣ Acoperiți-le cu un prosop ca să nu se usuce. Lăsați să se odihnească timp de 5 minute.


7️⃣ Acum rând pe rând rulați-le într-un garou, lungime aproximativ de 35 cm. 


8️⃣ Apoi încrucișați cele două capete


9️⃣ După capetele libere le rulați în jurul inelului


și fixați-le bine între ele (ca să nu se dezlipească în timpul prăjirii).


1️⃣0️⃣ Așezați gogoșile pe niște foi de copt.



1️⃣1️⃣ Înveliți-le cu un prosop curat și lăsați să crească timp de 30 minute.


1️⃣2️⃣ Puneți pe foc tigaia cu ulei și lăsați să se încingă (se încinge bine uleiul, până atinge temperatura de 170-180 grade).  Puneți la prăjit gogoșile împreună cu hârtia de copt (îndepărtați hârtia la începutul gătitului).


Prăjiți gogoșile pe ambele părți până devin aurii.

1️⃣3️⃣ Apoi scoateți-le din ulei pe o farfurie cu hârtie absorbantă.


Scurgeți-le excesul de ulei în hârtia absorbantă, doar câteva clipe și treceți-le în zahăr granulat,  încă fierbinți.

Astfel boabele de zahăr se vor lipi mai bine de suprafață.

🍩 Gogoșile împletite sunt gata pentru a fi savurate!

Un adevărat deliciu!
 


Poftă bună alături de cei dragi! ❤️








Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️