Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

TORT la tigaie

Un desert delicios, fin, rapid de pregătit și cu ingrediente la îndemână!



Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE pentru aluatul firimituri:

- 300 gr făină
- 150 gr unt 
- 70 gr zahăr 
- un praf de sare.


    ▪️P/u CREMĂ:
- 2 buc. ouă mari sau 3 buc. mai mici 
- 30 gr de amidon
- 500 gr smântâna
- 120 gr zahăr
- 20 gr zahăr vanilat.


             👩‍🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Într-un bol încăpător: cerneți făină, adăugați untul, zahărul, sarea.

 
2️⃣ Amestecați totul cu ajutorul unei furculițe până când bucățile mari de unt, sunt încorporate în făină.

3️⃣ Apoi amestecați cu mâinile cât să obțineți un aluat firimituri.

4️⃣ Prăjiți firimiturile pe tigaia uscată,

amestecând continuu,

până devin aurii.

5️⃣ Transferați-le într-un bol și lăsați-le să se răcească.

6️⃣ Tapetați o formă detașabilă (de 20 cm diametru) cu hârtie de copt.

7️⃣ Părțile laterale ale formei ungeți cu puțin ulei,

apoi tapetați-le cu hârtie de copt(astfel hârtia să se lipească).

8️⃣ Pregătim CREMA: Într-o cratiță cu fundul gros: spargeți ouăle, adăugați amidonul

și bateți până la omogenizare.

9️⃣ Apoi adăugați smântâna, zahărul și amestecați totul bine.

1️⃣0️⃣ Puneți cratița la foc și amestecați continuu crema, până se îngroașă. De îndată ce apar primele bule de fierbere, gătiți încă 30 de secunde și luați cratița de pe foc.

1️⃣1️⃣ Adăugați untul, zahărul vanilat și amestecați totul bine.

1️⃣2️⃣ Împărțiți firimiturile în 5 părți egale. Puneți o parte din firimituri în formă - distribuiți uniform.

 
1️⃣3️⃣ Deasupra puneți crema ferbinte,

astfel este mai ușor să o distribuiți.

Continuați asamblarea tortului.

 
1️⃣4️⃣ Acoperiți forma cu folie alimentară.Apoi când tortul s-a răcit la temperatura camerei dați-l în frigider, pentru cel puțin 5 ore sau peste noapte.
1️⃣5️⃣ După timpul necesar, îndepărtați inelul și hârtia de copt. 
1️⃣6️⃣ Transferați tortul pe un platou, decorați-l după imaginație.

🥮Tortul este gata și îl puteți servi!

Vă recomand să-l pregătiți, se prepară ușor, dar este nemaipomenit de bun!

Poftă bună alături de cei dragi!❤️


 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️