Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Macrou marinat cu ceapa si mirodenii

Nouă ne place macroul marinat în orice combinație. De data aceasta am încercat rețeta de "Macrou marinat cu ceapă și mirodenii" - este foarte delicioasă!


 

Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 5 buc. pește macrou (1,500 kg)

- 2,5 linguri de sare

- 1 lingură de zahăr

- 1 linguriță de muștar praf 

- 4 buc. frunze de dafin 

- 0,5 linguriță de piper negru boabe 

- 0,5 linguriță de coriandru 

- 0,5 linguriță de chimen 

- 0,5 linguriță de cimbru

- 0,5 linguriță de rozmarin 

- 5 buc. medii ceapă 

- 100 ml oțet de struguri (6%)

- ulei floarea soarelui.

  

        👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Primul pas este să pregătiți macroul: să-l curățați și clătiți bine.

2️⃣ Tăiați peștele în bucăți mici de aproximativ 2 cm


3️⃣ Puneți bucățile de pește într-un bol, sărați-le.


Apoi adăugați zahărul și condimentele - muștarul praf, frunzele de dafin, piperul negru boabe, coriandru, chimen, cimbru. rosmarin.

Amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți bucățile de pește.

4️⃣ Ceapa tăiați rondele sau jumătăți de rondele și adăugați-o la bucățile de pește.


Acum turnați și oțetul, amestecați. 

5️⃣ Transferați totul într-un recipient de sticlă, presând totul bine.


6️⃣ Turnați uleiul: cantitatea - atât cât încape în recipient. Închideți cu capacul și dați-l în frigider să se marineze timp de 24 ore.

⌛După timpul necesar, macroul cu ceapă și mirodenii este marinat! Am rămas încântată de rezultat: o Gustoșenie!



Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️