Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Macrou marinat cu ceapa si mirodenii

Nouă ne place macroul marinat în orice combinație. De data aceasta am încercat rețeta de "Macrou marinat cu ceapă și mirodenii" - este foarte delicioasă!


 

Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 5 buc. pește macrou (1,500 kg)

- 2,5 linguri de sare

- 1 lingură de zahăr

- 1 linguriță de muștar praf 

- 4 buc. frunze de dafin 

- 0,5 linguriță de piper negru boabe 

- 0,5 linguriță de coriandru 

- 0,5 linguriță de chimen 

- 0,5 linguriță de cimbru

- 0,5 linguriță de rozmarin 

- 5 buc. medii ceapă 

- 100 ml oțet de struguri (6%)

- ulei floarea soarelui.

  

        👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Primul pas este să pregătiți macroul: să-l curățați și clătiți bine.

2️⃣ Tăiați peștele în bucăți mici de aproximativ 2 cm


3️⃣ Puneți bucățile de pește într-un bol, sărați-le.


Apoi adăugați zahărul și condimentele - muștarul praf, frunzele de dafin, piperul negru boabe, coriandru, chimen, cimbru. rosmarin.

Amestecați cu grijă ca să nu zdrobiți bucățile de pește.

4️⃣ Ceapa tăiați rondele sau jumătăți de rondele și adăugați-o la bucățile de pește.


Acum turnați și oțetul, amestecați. 

5️⃣ Transferați totul într-un recipient de sticlă, presând totul bine.


6️⃣ Turnați uleiul: cantitatea - atât cât încape în recipient. Închideți cu capacul și dați-l în frigider să se marineze timp de 24 ore.

⌛După timpul necesar, macroul cu ceapă și mirodenii este marinat! Am rămas încântată de rezultat: o Gustoșenie!



Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️