Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Salată de vinete


O saltă simplă și gustoasă! Se combină perfect cu pește sau carne la grătar.

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE 

- 2 vinete 

- 2 ardei dulci 

- 2 căței de usturoi 

- 1 morcov

- 1 ceapă

- 1 ardei iute

- 1 linguriță de zahăr 

- 1,5 linguriță oțet de mere (sau de vin 6%)

- sare - după gust 

-coriandru, pătrunjel - după gust 

   ▪️ Pentru prăjit: 

- ulei - după gust.

   ▪️ Pentru a înmuia vinetele: 

- 1 lingură de sare. 

             

           👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Spălați vinetele și uscați cu un prosop. Îndepărtați capetele și tăiați vinetele în fâșii. 



2️⃣ Puneți vinetele într-un bol, turnați apă până vinetele sunt acoperite. Adăugați sarea și amestecați bine (pentru că vinetele să se scufunde în apă, este bine să le apăsați cu o farfurie).
Lăsați-le pentru 30 de minute.

3️⃣ Între timp pregătiți restul legumelor: spălați-le, curățiți-le, apoi morcovii răzuiți prin răzătoarea mare. Ardeiul tăiați în fâșii, iar ceapa în jumătăți de rondele.




4️⃣ După o jumătate de oră stoarceți bine vinetele.
 


5️⃣ Într-o tigaie mare preîncălzită turnați puțin ulei, puneți vinetele și prăjit până sunt gata.



6️⃣ Într-un bol încăpător combinați morcovii, ardeiul, ceapa, aici tocați usturoiul. Apoi adăugați zahărul, oțelul, sare, coriandru, ardei iute după gust, pătrunjelul tocat.
Amestecați bine. 




7️⃣ Acum adăugați vinetele și amestecați bine.
 



8️⃣ Acoperiți bolul și dați-l în frigider pentru cel puțin 12 ore, peste noapte la infuzat.
 Cu cât se infuză mai mult, cu atât devine mai gustoasă!

 

🍽️Presărați cu semințe de susan 


 Poftă bună alături de cei dragi!♥️





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️