Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Salată de vinete


O saltă simplă și gustoasă! Se combină perfect cu pește sau carne la grătar.

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE 

- 2 vinete 

- 2 ardei dulci 

- 2 căței de usturoi 

- 1 morcov

- 1 ceapă

- 1 ardei iute

- 1 linguriță de zahăr 

- 1,5 linguriță oțet de mere (sau de vin 6%)

- sare - după gust 

-coriandru, pătrunjel - după gust 

   ▪️ Pentru prăjit: 

- ulei - după gust.

   ▪️ Pentru a înmuia vinetele: 

- 1 lingură de sare. 

             

           👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Spălați vinetele și uscați cu un prosop. Îndepărtați capetele și tăiați vinetele în fâșii. 



2️⃣ Puneți vinetele într-un bol, turnați apă până vinetele sunt acoperite. Adăugați sarea și amestecați bine (pentru că vinetele să se scufunde în apă, este bine să le apăsați cu o farfurie).
Lăsați-le pentru 30 de minute.

3️⃣ Între timp pregătiți restul legumelor: spălați-le, curățiți-le, apoi morcovii răzuiți prin răzătoarea mare. Ardeiul tăiați în fâșii, iar ceapa în jumătăți de rondele.




4️⃣ După o jumătate de oră stoarceți bine vinetele.
 


5️⃣ Într-o tigaie mare preîncălzită turnați puțin ulei, puneți vinetele și prăjit până sunt gata.



6️⃣ Într-un bol încăpător combinați morcovii, ardeiul, ceapa, aici tocați usturoiul. Apoi adăugați zahărul, oțelul, sare, coriandru, ardei iute după gust, pătrunjelul tocat.
Amestecați bine. 




7️⃣ Acum adăugați vinetele și amestecați bine.
 



8️⃣ Acoperiți bolul și dați-l în frigider pentru cel puțin 12 ore, peste noapte la infuzat.
 Cu cât se infuză mai mult, cu atât devine mai gustoasă!

 

🍽️Presărați cu semințe de susan 


 Poftă bună alături de cei dragi!♥️





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️