Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

SALATA de conopida, carne de vită și mazăre

   O salată simplă, gustoasă și sățioasă.
Salata se prepară foarte repede, după ce sa fiert și răcit carnea de vită.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 450 gr carne de vită (puteți înlocui cu piept de pui)


 

- 250 gr mazăre la conservă (400 gr cutie) 

- 450 gr conopidă proaspătă sau congelată 

- 120 gr ceapă 

- 200 gr castraveți marinați sau murați.


  ▫️ Dressing-ul 

- 250 gr smântâna

- 3 căței de usturoi - după gust 

- mărar verde - după gust 

- sare, piper negru măcinat - după gust.

 

  ▫️ Decor

- Ouă 

- verdeață - după gust.

   👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Primul pas - este să fierbem carnea de vită: Cum să gătim carnea de vită, vedeți în aici:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/01/soleanca.html de la pasul 1️⃣ până la 5️⃣ .

2️⃣ Mazărea la conservă strecurați-o printre o strecurătoare și clătiți-o cu apă rece. Lăsați-o in strecurătoare să se elimine excesul de apă.


3️⃣ Fierbeți ouăle. 👩‍🍳Cum să gătim oul fiert corect și să evităm înverzirea gălbenușului, vedeți aici: 👉  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html  

4️⃣ Clătiți bine varza, îndepărtați frunzele. Fierbeți-o aproximativ timp de 10 minute. 

5️⃣ Dezasamblați în inflorescențe.


6️⃣ Ceapa tăiați în jumătăți de rondele.


7️⃣ Castraveții tăiați în bucăți mici.


8️⃣ Carnea tăiați în cuburi.


9️⃣ Decojiți ouăle fierte, apoi tăiați-le în sferturi.

1️⃣0️⃣ Tocați mărarul. 

   ▫️ Pregătiți DRESSING-UL 

1️⃣1️⃣ În smântână adăugați usturoiul tocat, mărarul, sare și piper negru după gust.


 

1️⃣2️⃣ Amestecați.


1️⃣3️⃣ Într-un bol încăpător transferați carnea, mazărea, conopida, ceapa, castraveții.


 

1️⃣4️⃣ Turnați dressing-ul. Amestecați ușor


1️⃣5️⃣ Proporționați în farfurii sau într-un platou, decorați cu ou și verdeață.


🥗 Salata este gata! 

Poftă bună alături de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️