Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

SALATA de conopida, carne de vită și mazăre

   O salată simplă, gustoasă și sățioasă.
Salata se prepară foarte repede, după ce sa fiert și răcit carnea de vită.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 450 gr carne de vită (puteți înlocui cu piept de pui)


 

- 250 gr mazăre la conservă (400 gr cutie) 

- 450 gr conopidă proaspătă sau congelată 

- 120 gr ceapă 

- 200 gr castraveți marinați sau murați.


  ▫️ Dressing-ul 

- 250 gr smântâna

- 3 căței de usturoi - după gust 

- mărar verde - după gust 

- sare, piper negru măcinat - după gust.

 

  ▫️ Decor

- Ouă 

- verdeață - după gust.

   👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Primul pas - este să fierbem carnea de vită: Cum să gătim carnea de vită, vedeți în aici:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/01/soleanca.html de la pasul 1️⃣ până la 5️⃣ .

2️⃣ Mazărea la conservă strecurați-o printre o strecurătoare și clătiți-o cu apă rece. Lăsați-o in strecurătoare să se elimine excesul de apă.


3️⃣ Fierbeți ouăle. 👩‍🍳Cum să gătim oul fiert corect și să evităm înverzirea gălbenușului, vedeți aici: 👉  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html  

4️⃣ Clătiți bine varza, îndepărtați frunzele. Fierbeți-o aproximativ timp de 10 minute. 

5️⃣ Dezasamblați în inflorescențe.


6️⃣ Ceapa tăiați în jumătăți de rondele.


7️⃣ Castraveții tăiați în bucăți mici.


8️⃣ Carnea tăiați în cuburi.


9️⃣ Decojiți ouăle fierte, apoi tăiați-le în sferturi.

1️⃣0️⃣ Tocați mărarul. 

   ▫️ Pregătiți DRESSING-UL 

1️⃣1️⃣ În smântână adăugați usturoiul tocat, mărarul, sare și piper negru după gust.


 

1️⃣2️⃣ Amestecați.


1️⃣3️⃣ Într-un bol încăpător transferați carnea, mazărea, conopida, ceapa, castraveții.


 

1️⃣4️⃣ Turnați dressing-ul. Amestecați ușor


1️⃣5️⃣ Proporționați în farfurii sau într-un platou, decorați cu ou și verdeață.


🥗 Salata este gata! 

Poftă bună alături de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️