Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

TARTA cu Mere si Crema

 Această Tartă - este aromată, ușor sfărâmicioasă, fragedă și gustoasă. Perfectă pentru ceai cu familia și pentru o masă festivă!


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 400 gr făină

- 2 lingurițe praf de copt 

- 80 gr zahăr

- 0,5 linguriță de sare 

- 200 gr unt rece 

- 2 buc. ouă (120 gr).


   ▫️ UMPLUTURA: 

- 1 kg de mere - cântărite, când deja sunt curățate de coajă, de centrul de sâmburi și feliate.

- 100 gr zahăr brun, puteți înlocui cu cel alb 

- 1 linguriță de scorțișoară

- 150 ml apă.


   ▫️ CREMA 

- 1 litru de lapte 

- 6 gr vanilie(1 plic). Dacă nu aveți vanilie puteți adăuga zahăr vanilat sau esență.

- 140 gr zahăr 

- 4 buc. ouă

- 120 gr amidon de porumb 

- 100 gr unt.


 

   👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Pregătiți o tavă detașabilă dreptunghiulară 35×24×6cm.  Tapetați baza cu hârtie de copt, părțile laterale ungeți cu ulei și la fel tapetați.


2️⃣ Într-un bol cerneți făină împreună cu praful de copt,


după adăugați zahărul și sarea. Amestecați-le.

3️⃣ Apoi răzuiți untul rece pe răzătoarea mare. Din când în când scufundați bucata de unt în făină - este mai comod să o ținem în mînă și nu se topește.


 

4️⃣ Acum amestecați cu mâinile untul în făină, cât să obțineți un aluat firimituri.


 

5️⃣ Apoi adăugați ouăle.

Frământați. 👩‍🍳La început este dificil să amestecați și să formați aluatul într-o cocă, dar treptat cât frământați, untul se v-a încălzi și se vor combina toate ingredientele.

 

6️⃣ Adunați aluatul într-o cocă. Apoi împărțiți-l în două părți inegale. Cea mai mare bucată aproximativ de 500 gr, v-a fi baza tartei, cea mai mică bucată de 300 gr, v-a fi suprafața tartei.


 

7️⃣ Înfășurați ambele bucăți în folie alimentară și puneți-le în congelator pentru cel puțin 45 minute, maxim 1 oră.


8️⃣ Între timp pregătiți umplutura de MERE: Curățați merele de coajă și de centrul de sâmburi. Tăiați-le în felii de aproximativ de 2 cm. 

9️⃣ Transferați-le într-o cratiță, turnați apa rece, adăugați zahărul și scorțișoara.


Puneți cratița pe foc mediu și acoperiți cu capacul. Amestecați din când în când. După ce a început să fiarbă, fierbeți încă pentru 3-5 minute. Feliile trebuie să se înmoaie, dar în același timp să își păstreze forma.

1️⃣0️⃣ După timpul necesar de fierbere, strecurați-le printr-o strecurătoare, ca să eliminați surplusul de suc. Lăsați pentru puțin deoparte.


 

1️⃣1️⃣ Pregătiți CREMA: Într-o cratiță, turnați laptele adaugați vanilia. Puneți pe foc cratița și se aduce până la fierbere.


1️⃣2️⃣ Între timp, într-un bol: puneți zahărul, ouăle și amidonul. Amestecați totul bine până nu rămân cocoloașe.


 

1️⃣3️⃣ Turnați amestecul într-o altă cratița.


Acum turnați treptat laptele fiert, amestecând încontinuu.

  

1️⃣4️⃣ Puneți cratița pe foc mic și din nou amestecați încontinuu, până când crema dă în clocot.


Acum imediat luați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați până untul se dizolvă complet.

 

1️⃣5️⃣ Transferați crema într-un alt vas, acoperiți cu folie alimentară în contact. Astfel să nu prindă pojghiță.❗Crema nu trebuie răcită. Lăsați pentru puțin deoparte.


1️⃣6️⃣ Asamblăm TARTA: Scoateți din congelator bucata mai mare de aluat și răzuiți-o pe răzătoarea mare direct în tava detașabilă.


1️⃣7️⃣ Distribuiți uniform.


1️⃣8️⃣ Deasupra stratului de aluat, transferați umplutura de mere. Distribuiți uniform.


1️⃣9️⃣ Al treilea strat, turnați crema caldă și nivelați-o.


2️⃣0️⃣ Ultimul strat: scoateți din congelator bucata mică de aluat și la fel răzuiți-o pe răzătoarea mare direct pe cremă. Distribuiți uniform.


 

2️⃣1️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc a cuptorului, timp de 60 minute.

2️⃣2️⃣ Lăsați tarta să se răcorească în formă, apoi transferați-o în frigider pentru 6 ore sau peste noapte.


2️⃣3️⃣ După timpul necesar, îndepărtați pereții formei detașabile, scoateți hârtia de copt. Apoi transferați tarta pe un platou.


 

👩‍🍳 Înainte de servire asigurați-vă că ați răcit complet tarta, astfel stratul de cremă își va menține forma frumoasă la tăiere. 

🍰 Proporționați și serviți "Tarta cu mere și cremă"- este atât de gustoasă, încât se topește în gură!


Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️