Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Ciuperci Shampignon marinate rapid

 O rețetă rapidă de ciuperci marinate și fără conservanți! Un aperitiv și o garnitură gustoasă și, de asemenea, un ingredient minunat pentru salate, pizza etc.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 500 gr ciuperci Shampignon - cântărite deja, curățate și feliate. Vă recomand să folosiți ciuperci mai mici, sunt mai aspectuoase.


    ▫️ Pentru MARINATĂ 

- 50 ml apă 

- 50 ml oțet de mere, puteți înlocui cu oțet de struguri 6% 

- 50 ml ulei de măsline, puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui 

- 7-8 căței de usturoi

- 2 frunze de dafin

- 2 lingurițe de piper negru boabe

- 2 lingurițe de zahăr

- 2 lingurițe de sare.


 

      👩‍🍳 MOD PREPARARE 

1️⃣ Ciupercile curățați de pământ, spălați-le.

2️⃣ Apoi curățați pielița de pe suprafața pălăriilor a ciupercilor. Tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Transferați-le într-o cratiță, în care veți fierbe ciupercile.


 

3️⃣ Tăiați mărunt usturoiul.


 

4️⃣ Pregătiți MARINATA: Într-un bol - turnați, apa, oțetul, uleiul. Adăugați și usturoiul, frunza de dafin, piperul negru boabe, zahărul, sarea. Amestecați-le bine. 


5️⃣ Turnați marinata peste ciupercile feliate în cratiță. Nu vă speriați că este prea puțin lichid, în timpul gătirii ciupercile vor lăsa suficient.


6️⃣ Puneți cratița pe foc mediu. După ce marinata și ciupercile dau în clocot, fierbeți-le încă timp de 5-7 minute. Amestecați periodic.


 

7️⃣ După timpul gătirii, lăsați ciupercile marinate să se răcească. Când ce s-au răcit, transferați ciupercile tot cu marinata în borcan. Acoperiți borcanul cu capac și puneți-le în frigider pentru câteva ore să se infuzeze.

🍽️ Desigur, puteți mânca imediat ciupercile marinate, dar când ciupercile sunt infuzate în marinată, vor avea un gust mai bun.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️