Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Ciuperci Shampignon marinate rapid

 O rețetă rapidă de ciuperci marinate și fără conservanți! Un aperitiv și o garnitură gustoasă și, de asemenea, un ingredient minunat pentru salate, pizza etc.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 500 gr ciuperci Shampignon - cântărite deja, curățate și feliate. Vă recomand să folosiți ciuperci mai mici, sunt mai aspectuoase.


    ▫️ Pentru MARINATĂ 

- 50 ml apă 

- 50 ml oțet de mere, puteți înlocui cu oțet de struguri 6% 

- 50 ml ulei de măsline, puteți înlocui cu ulei de floarea soarelui 

- 7-8 căței de usturoi

- 2 frunze de dafin

- 2 lingurițe de piper negru boabe

- 2 lingurițe de zahăr

- 2 lingurițe de sare.


 

      👩‍🍳 MOD PREPARARE 

1️⃣ Ciupercile curățați de pământ, spălați-le.

2️⃣ Apoi curățați pielița de pe suprafața pălăriilor a ciupercilor. Tăiați-le în jumătăți sau sferturi. Transferați-le într-o cratiță, în care veți fierbe ciupercile.


 

3️⃣ Tăiați mărunt usturoiul.


 

4️⃣ Pregătiți MARINATA: Într-un bol - turnați, apa, oțetul, uleiul. Adăugați și usturoiul, frunza de dafin, piperul negru boabe, zahărul, sarea. Amestecați-le bine. 


5️⃣ Turnați marinata peste ciupercile feliate în cratiță. Nu vă speriați că este prea puțin lichid, în timpul gătirii ciupercile vor lăsa suficient.


6️⃣ Puneți cratița pe foc mediu. După ce marinata și ciupercile dau în clocot, fierbeți-le încă timp de 5-7 minute. Amestecați periodic.


 

7️⃣ După timpul gătirii, lăsați ciupercile marinate să se răcească. Când ce s-au răcit, transferați ciupercile tot cu marinata în borcan. Acoperiți borcanul cu capac și puneți-le în frigider pentru câteva ore să se infuzeze.

🍽️ Desigur, puteți mânca imediat ciupercile marinate, dar când ciupercile sunt infuzate în marinată, vor avea un gust mai bun.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️