Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Cum se fierb corect ouăle și cum se decojesc ușor


Cum și cât să fierbem ouăle moi și tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor.


✍️ INGREDIENTE 
- Ouă la temperatura camerei 
 
  👩‍🍳TIMP DE GĂTIRE: Ouă fierte TARI și ca să aibă gălbenușurile galbene:

1️⃣ Scufundați ouăle într-o cratiță cu apă rece (apa va trebui să acopere ouăle).


2️⃣ Transferați cratița pe foc și se aduce la fierbere. După ce dă în clocot: Calculați 9 minute ca să fiarbă pe focul mic - mediu. 

3️⃣ După acest timp, imediat treceți-le sub jet de apă rece, pentru a opri gătitul.

4️⃣ Apoi la fel, imediat transferați-le într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață. Pentru a se răci complet, aproximativ timp de 30 de minute.

 🥚 Dacă urmați această metodă de gătire, partea verzuie a gălbenușurilor, nu se v-a forma.


5️⃣ Cum să decojiți ouăle ușor și simplu: Bateți ușor pe ou cu dosul unei linguri sau a unui cuțit, pentru a sparge ușor coaja.


6️⃣ Scufundați-le din nou într-un bol cu apă rece. Apoi lăsați-le, pentru aproximativ timp de 15 minute.

 

7️⃣ Astfel apa pătrunde sub peliculă și coajă, și, se va desprinde perfect de albuș.




🥚 Ouăle fierte tari sunt gata!
Serviți-le după cum doriți!


  👩‍🍳 TIMP DE GĂTIRE: Ouă fierte MOI - ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

1️⃣ Puneți o cratiță cu apă pe foc, când începe să clocotească, scufundați-le ușor cu o lingură cu fantă.


👩‍🍳 Folosiți ouăle întotdeauna la temperatura camerei, pentru că reduc riscul să crape în contact cu apa clocotită. Daca puneți ouăle de la frigider în apă, când este deja în clocot, ouăle crapă și strică gătirea dorită. 

2️⃣ Când a început apa din nou să fiarbă, începeți să calculați timpul de gătire: 
  - 2 minute pentru ouă mici.
  - 3 minute pentru ouă medii
  - 4 minute pentru ouă mari (cu greutatea de 70 gr). 

3️⃣ După timpul gătirii, scurgeți apa ușor, treceți-le repede prin apă rece, pentru a opri gătitul și trebuie să rămână încă fierbinți în interior. 



🥚 Ouăle fierte moi sunt gata! 
Serviți-le după cum doriți!

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️