Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Cum se fierb corect ouăle și cum se decojesc ușor


Cum și cât să fierbem ouăle moi și tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor.


✍️ INGREDIENTE 
- Ouă la temperatura camerei 
 
  👩‍🍳TIMP DE GĂTIRE: Ouă fierte TARI și ca să aibă gălbenușurile galbene:

1️⃣ Scufundați ouăle într-o cratiță cu apă rece (apa va trebui să acopere ouăle).


2️⃣ Transferați cratița pe foc și se aduce la fierbere. După ce dă în clocot: Calculați 9 minute ca să fiarbă pe focul mic - mediu. 

3️⃣ După acest timp, imediat treceți-le sub jet de apă rece, pentru a opri gătitul.

4️⃣ Apoi la fel, imediat transferați-le într-un bol cu apă rece și cuburi de gheață. Pentru a se răci complet, aproximativ timp de 30 de minute.

 🥚 Dacă urmați această metodă de gătire, partea verzuie a gălbenușurilor, nu se v-a forma.


5️⃣ Cum să decojiți ouăle ușor și simplu: Bateți ușor pe ou cu dosul unei linguri sau a unui cuțit, pentru a sparge ușor coaja.


6️⃣ Scufundați-le din nou într-un bol cu apă rece. Apoi lăsați-le, pentru aproximativ timp de 15 minute.

 

7️⃣ Astfel apa pătrunde sub peliculă și coajă, și, se va desprinde perfect de albuș.




🥚 Ouăle fierte tari sunt gata!
Serviți-le după cum doriți!


  👩‍🍳 TIMP DE GĂTIRE: Ouă fierte MOI - ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.

1️⃣ Puneți o cratiță cu apă pe foc, când începe să clocotească, scufundați-le ușor cu o lingură cu fantă.


👩‍🍳 Folosiți ouăle întotdeauna la temperatura camerei, pentru că reduc riscul să crape în contact cu apa clocotită. Daca puneți ouăle de la frigider în apă, când este deja în clocot, ouăle crapă și strică gătirea dorită. 

2️⃣ Când a început apa din nou să fiarbă, începeți să calculați timpul de gătire: 
  - 2 minute pentru ouă mici.
  - 3 minute pentru ouă medii
  - 4 minute pentru ouă mari (cu greutatea de 70 gr). 

3️⃣ După timpul gătirii, scurgeți apa ușor, treceți-le repede prin apă rece, pentru a opri gătitul și trebuie să rămână încă fierbinți în interior. 



🥚 Ouăle fierte moi sunt gata! 
Serviți-le după cum doriți!

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Faceți căutări în acest Blog⬇️