Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Sos de cașcaval

 Acest sos este ușor de făcut, foarte gustos și potrivit pentru orice fel de mâncare - carne, pește, pui, cartofi, dovlecei etc. https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/07/oladii-cu-dovlecei.html


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 100 ml lapte 

- 10 gr unt 

- 1-2 căței de usturoi 

- 130 gr cașcaval topit felii

- 1/3 linguriță de zahăr.


   👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-o cratiță turnați laptele, adăugați untul, usturoiul tocat.


2️⃣ Apoi zahărul și cașcavalul.

3️⃣ Puneți cratița pe foc și aduceți până la fierbere și după fierbere mai gătiți încă 1 minut.


◽️Sosul la început va fi subțire, dar se va îngroșa pe măsură ce se răcește. 

4️⃣ Între timp cât se răcește va forma o pojghiță deasupra, amestecați-l  ușor.


Poftă bună alături de cei dragi!❤️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️