Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de coniac (sau rum, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml...

Ciuperci marinate rapid

 Ciupercile marinate sunt foarte gustoase care pot fi servite la o masă festiva sau orice altă ocazie.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 1 kg ciuperci shampignon 


- 150 ml oțet de mere 6% sau 100 ml oțet de struguri 9%

- 100 ml ulei de floarea soarelui rafinat 

- 1/2 linguriță de coriandru 

- 1/2 linguriță de piper negru boabe 

- 20 gr sare (1 lingură) 

- 30 gr zahăr (1,5 lingură)

- 4-5 frunză de dafin 

- boia iute după gust

- 7 căței de usturoi.


      👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Ciupercile curățați de pământ și spălați-le. 

2️⃣ Într-o cratiță turnați oțetul, uleiul, apoi adăugați sarea, zahărul, frunze de dafin, piperul negru boabe, coriandrul, boia iute și usturoiul tocat.



3️⃣ Amestecați bine și marinata este gata.

4️⃣ Transferați ciupercile în cratița cu marinată. Nu vă speriați că este prea puțin lichid, în timpul de gătire ciupercile vor lăsa suficient lichid.


5️⃣ Puneți cratița pe foc și aduceți ciupercile până la fierbere. Apoi acoperiți cratița cu capac și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 6 minute. Amestecați periodic. 

6️⃣ După timpul de gătire lăsați ciupercile marinate să se răcească.



7️⃣ Apoi transferați-le într-un borcan tot cu marinată. Acoperiți borcanul cu capac și puneți-l în frigider pentru 4 ore sau chiar și peste noapte, să se infuzeze.

🍽Desigur, puteți servi imediat ciupercile marinate, dar când ciupercile sunt infuzate în marinată, vor avea un gust mai bun.

😇După ce veți încerca această rețetă, veți renunța la ciupercile marinate din comerț.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️