Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Ciuperci marinate rapid

 Ciupercile marinate sunt foarte gustoase care pot fi servite la o masă festiva sau orice altă ocazie.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 1 kg ciuperci shampignon 


- 150 ml oțet de mere 6% sau 100 ml oțet de struguri 9%

- 100 ml ulei de floarea soarelui rafinat 

- 1/2 linguriță de coriandru 

- 1/2 linguriță de piper negru boabe 

- 20 gr sare (1 lingură) 

- 30 gr zahăr (1,5 lingură)

- 4-5 frunză de dafin 

- boia iute după gust

- 7 căței de usturoi.


      👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Ciupercile curățați de pământ și spălați-le. 

2️⃣ Într-o cratiță turnați oțetul, uleiul, apoi adăugați sarea, zahărul, frunze de dafin, piperul negru boabe, coriandrul, boia iute și usturoiul tocat.



3️⃣ Amestecați bine și marinata este gata.

4️⃣ Transferați ciupercile în cratița cu marinată. Nu vă speriați că este prea puțin lichid, în timpul de gătire ciupercile vor lăsa suficient lichid.


5️⃣ Puneți cratița pe foc și aduceți ciupercile până la fierbere. Apoi acoperiți cratița cu capac și lăsați să fiarbă la foc mediu timp de 6 minute. Amestecați periodic. 

6️⃣ După timpul de gătire lăsați ciupercile marinate să se răcească.



7️⃣ Apoi transferați-le într-un borcan tot cu marinată. Acoperiți borcanul cu capac și puneți-l în frigider pentru 4 ore sau chiar și peste noapte, să se infuzeze.

🍽Desigur, puteți servi imediat ciupercile marinate, dar când ciupercile sunt infuzate în marinată, vor avea un gust mai bun.

😇După ce veți încerca această rețetă, veți renunța la ciupercile marinate din comerț.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️