Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Rulada de pește la cuptor

 Este foarte gustoasă, simplă de pregătit și poate fi servită atât ca aperitiv rece, cât și caldă.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 1 kg file de pește (orice fileu de pește)

- 100 gr pesmeți 

- 100 gr apă 

- 250 gr ceapă 

- 250 gr morcovi 

- 5 căței de usturoi 

- 3 buc. ouă 

- 1/2 linguriță de sare, 

- 1/2 linguriță de piper negru măcinat 

- 1 linguriță de boia fumată

- 1 linguriță de boia dulce

- 1 linguriță condimente pentru pește 


- 2 pungi pentru friptură (cuptor).


  ◽️P/u prăjire:

- ulei de măsline sau floarea soarelui. 

   👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Turnați apa peste pesmeț și lăsați să se înmoaie timp de 4 minute.


2️⃣ Tăiați în bucăți ceapa


și morcovii.

3️⃣ Transferați ceapa într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. Prăjiți ceapa până când se rumenește puțin.

4️⃣ Apoi adăugați morcovul, amestecați bine și prăjiți legumele câteva minute.


5️⃣ Lăsați-le deoparte să se răcorească.

6️⃣ Treceți fileurile de pește printr-o mașină de tocat. Transferați-l într-un bol încăpător.


 

7️⃣ Adăugați la fileul tocat pesmețul înmuiat, ouăle, usturoi tocat și legumele prăjite.
 

8️⃣ Apoi adăugați sarea, aroma de pește, boia afumată, piperul negru măcinat (după gust puteți adăuga și piper negru boabe). Amestecați totul bine.

9️⃣ Acum carnea de pește împărți-o în două cantități egale(sau trei) și transferați-le în pungile de friptură.


🔟 Rulați-le într-un rulou.


1️⃣1️⃣ Transferați-le într-o tavă de copt, tapetată cu foaie de aluminiu și hârtie decopt (stăruindu-ne să așezați rulourile cu marginile pungilor deasupra, astfel sucul nu va curge din ruladă).


1️⃣2️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus - jos. Coaceți pe treapta a doua de jos a cuptorului timp de 60 minute.


 

1️⃣3️⃣ Când rulada de pește la cuptor s-a răcit, înveliți-le în foaie de aluminiu și transferați-le în frigider, timp de 2 ore. 

1️⃣4️⃣ După timpul necesar, înlăturați foaia de aluminiu și pungile de friptură. 

🍴Feliați și serviți "Rulada de pește la cuptor" - simplă și foarte gustoasă.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️