Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Oladii cu dovlecei

Vara este momentul sa gătești - Oladii cu dovleac🥒 gustoase, fragede, suculente. Îmi place să gatesc această mâncarea, in toate anotimpurile.



Reteta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE 

- 700 g dovleac 

- ceapă verde, patrunjel, mărar - legume după gust si preferință 

- 2 căței de usturoi 

- 2 buc. ou 

- sare, piper negru măcinat dupa gust

- 120 g făină.


 

▪️Pentru PRĂJIT:

- ulei după gust.

   👩‍🍳 MOD DE PREPARARE 

1️⃣ Spălați dovlecii, uscați-i cu hârtie absorbantă și îndepărtați cozile. 

📌Dacă dovlecii sunt tineri, atunci nu trebuie să-i curățați de coajă, iar dacă sunt mai maturi, curățați-i de coajă și, dacă este necesar, îndepărtați semințele.

2️⃣ Tăiați mărunt legumele.


3️⃣ Răzuiți dovlecii pe răzătoarea mare sau mică, după preferințe.

📌Multe gospodine, după ce răzuiesc dovlecii, adaugă sare ca să lase zeama, apoi îi stoarce - eu nu fac asta. Încerc să las toate beneficiile dovlecilor.

4️⃣ Adăugați usturoiul tocat în dovleceii răzuiți.


5️⃣ Apoi legumele tocate și ouăle. Amestecați ușor. 

6️⃣ Acum adăugați sare, piper negru măcinat și făină. 


7️⃣ Amestecați ușor. 

 8️⃣ Aluatul este gata, prăjim oladiile: Într-o tigaie preîncălzim uleiul și așezați oladiile cu o lingură. Prăjiți-le timp de 2-3 minute pe ambele părți, până devin maro auriu.

9️⃣ Transferați oladiile prăjite pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a absorbi excesul de ulei. 

🥞 Servește oladiile cu ce doriți sau cu „Sosul de brânză” – Vă las o rețetă delicioasă de Sos de Cașcaval, aici: ➡️   https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/07/sos-de-cascaval. html

Pofta buna alaturi de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️