Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Oladii cu dovlecei

Vara este momentul sa gătești - Oladii cu dovleac🥒 gustoase, fragede, suculente. Îmi place să gatesc această mâncarea, in toate anotimpurile.



Reteta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE 

- 700 g dovleac 

- ceapă verde, patrunjel, mărar - legume după gust si preferință 

- 2 căței de usturoi 

- 2 buc. ou 

- sare, piper negru măcinat dupa gust

- 120 g făină.


 

▪️Pentru PRĂJIT:

- ulei după gust.

   👩‍🍳 MOD DE PREPARARE 

1️⃣ Spălați dovlecii, uscați-i cu hârtie absorbantă și îndepărtați cozile. 

📌Dacă dovlecii sunt tineri, atunci nu trebuie să-i curățați de coajă, iar dacă sunt mai maturi, curățați-i de coajă și, dacă este necesar, îndepărtați semințele.

2️⃣ Tăiați mărunt legumele.


3️⃣ Răzuiți dovlecii pe răzătoarea mare sau mică, după preferințe.

📌Multe gospodine, după ce răzuiesc dovlecii, adaugă sare ca să lase zeama, apoi îi stoarce - eu nu fac asta. Încerc să las toate beneficiile dovlecilor.

4️⃣ Adăugați usturoiul tocat în dovleceii răzuiți.


5️⃣ Apoi legumele tocate și ouăle. Amestecați ușor. 

6️⃣ Acum adăugați sare, piper negru măcinat și făină. 


7️⃣ Amestecați ușor. 

 8️⃣ Aluatul este gata, prăjim oladiile: Într-o tigaie preîncălzim uleiul și așezați oladiile cu o lingură. Prăjiți-le timp de 2-3 minute pe ambele părți, până devin maro auriu.

9️⃣ Transferați oladiile prăjite pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a absorbi excesul de ulei. 

🥞 Servește oladiile cu ce doriți sau cu „Sosul de brânză” – Vă las o rețetă delicioasă de Sos de Cașcaval, aici: ➡️   https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/07/sos-de-cascaval. html

Pofta buna alaturi de cei dragi!❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️