Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Pui umplut cu clatite din omleta, ciuperci si cascaval

Este un fel de mâncare Regală pentru o masă festivă și o cină mai specială de familie!
Prepararea necesită un pic de efort, dar vă pot spune, că pentru un astfel de deliciu culinar, își merită tot efortul depus! Este spectaculos, delicios și iarăși foarte delicios! 



Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE: 

 - Pui de 1,300 kg


- 2 linguri de maioneza sau smântână 
- 1 buc. ou
- 1 lingură de lapte.

▪️ Pentru 7 bucăți CLĂTITE:
- 7 buc. ouă
- 25 gr lapte (7 lingurițe)
- sare, piper negru măcinat - după gust.


▪️ Pentru UMPLERE: 
- 60 gr ciuperci uscate
- 1 buc. ceapă (90gr)
- 1 buc. morcov (100gr)
- 300 gr ciuperci proaspete șampinion
- 50 gr pătrunjel 
- 80 gr cașcaval
- sare, piper negru măcinat - după gust.



▪️ Pentru prăjit: 
- 1 lingură de ulei
- 20 gr unt.



       👩‍🍳MOD PREPARARE:

"Cum să scoți pielea unui pui fără a-l deteriora", vedeți în postarea recentă: 👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2022/07/cum-sa-scoti-pielea-unui-pui-fara-l.html

1️⃣ Pentru umplutură ciupercile uscate, înmuiați-le prealabil: Într-un bol puneți ciupercile uscate, acoperiți-le cu apă rece și lăsați pentru 2 ore.


2️⃣ Pregătiți clătitele: Pentru fiecare clătită aparte, se bate un ou cu o linguriță de lapte, condimentați cu sare după gust. 


3️⃣ Încălziți bine tigaia de clătite, ungeți cu puțin ulei (dacă este necesar), turnați amestecul de ou pregătit și întindeți uniform pe toată suprafața a tigăii (la fel ca atunci când coaceți clătite obișnuite).


      Prăjiți-le pe ambele părți.


✅️ Pregătiți astfel toate clătitele.
 
 

4️⃣ Pregătiți umplutura: Dezosați carnea,  

 apoi măcinați-o (oasele pot fi folosite pentru a face bulion). 


5️⃣ Ceapă curățați, spălați și tăiați cubulețe.


6️⃣ Morcovul spălați, curățați și tăiați în fâșii.


7️⃣ Ciupercile uscate - scurgeți apa printr-o strecurătoare (scurgeți-le bine de excesul de apă). Tăiați-le în bucăți mici.



8️⃣ Ciupercile proaspete șampinion - spălați și tăiați în bucăți mici. 


9️⃣ Pătrunjelul spălați și tăiați-l mărunt.



1️⃣0️⃣ Cașcavalul răzuiți printr-o răzătoare mare.



1️⃣1️⃣ Prăjim legumele în ulei și unt, în următoarea ordine: Ceapă până devine transparentă, apoi adăugați morcovul și prăjiți 3 minute, după adăugați ciupercile uscate și prăjiți 6 minute.


1️⃣2️⃣ Acum adăugați ciupercile proaspete 


 - în procesul prăjirii ciupercile proaspete vor da suc, prăjiți-le până când se evapora sucul.
 Să aveți o umplutura fără zeamă.




1️⃣3️⃣ Luați tigaia de pe foc, adăugați pătrunjelul tocat, sărați, piperați, condimentați - după gust. Transferați într-un bol să se răcească complet.



1️⃣4️⃣ Umplem clătitele: Pentru fiecare clătită, întindeți uniform un strat de carne de pui tocată, un strat de prăjitură de legume,
1️⃣5️⃣ Apoi deasupra presărați cu cașcaval.


 📍 Împărțiți umplutura astfel încât să fie suficientă, pentru toate cele 7 bucăți de clătite.

1️⃣6️⃣ Rulați clătitele într-un rulou, astfel încât umplutura să fie înăuntru. 

✅️Pregătiți astfel toate clătitele.
 
1️⃣7️⃣ Începeți să umpleți puiul: Bateți oul cu o lingură de lapte,


și înmuiați clătitele pe rand în ou.

1️⃣8️⃣ Apoi puneți-le imediat în pielea de pui pregătită.

1️⃣9️⃣ Puneți primul strat din 4 clătite, apoi așezați un strat din 3 clătite. 


2️⃣0️⃣ Puiul umplut coaseți cu fire de ață, în partea de jos a abdomenului si partea de sus a gatului sau puteți fixa cu scobitori. 


2️⃣1️⃣ Fixați-i aripioarele astfel încât să nu se ardă. Legați pulpele de pui împreună cu o sfoară, dându-i puiului o formă frumoasă. 



2️⃣2️⃣ Ungeți puiul umplut cu un strat subțire de maioneză (sau smântână).

2️⃣3️⃣ Puneți puiul umplut intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dați-l în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe a doua treapta de jos a cuptorului, aproximativ timp de 1 ora.
📍Pentru a nu te confunda cu timpul, ar trebui să te concentrezi pe aspectul puiului. Aspectul unei cruste aurii, indică faptul că puiul este gata.

▪️ Daca doriți cu 15 minute înainte de gătit, decorați cu maioneza deasupra, apoi dați tava cu puiul în cuptor pentru ultimile 15 minute.



2️⃣4️⃣ Scoateți puiul umplut din cuptor, lăsați să se răcorească 15 minute, îndepărtați ațele sau scobitorile, transferați pe un platou.

  🍽️ Serviti puiul umplut cald, dar nu ferbinte, altfel se v-a fărâmița la tăiere.
Se poate servi puiul umplut atât cald, cât și rece. 


🥰Surprinde-ți familia cu pui delicios și neobișnuit!


  Poftă bună alături de cei dragi!♥️
 





Comentarii

Anonim a spus…
Voi încerca ,foarte bine arată mii de mulțumiri ,zi bună vă doresc .
Anonim a spus…
Bravo !!! Mariana!👍
Vă mulțumim frumos!!🥰 Cu foarte mult drag!♥️ Spor la gătit, vă doresc și seară frumoasă alături de cei dragi!!🤗
Vă mulțumesc mult!!!🥰

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️