Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Inghetata cu nuca de cocos și ciocolata

Fiind mari amatori de înghețată, experimentăm mai multe rețete cu texturi și arome, pentru încântarea noastră și celor dragi. De data aceasta, înghețată cu nucă de cocos și ciocolată, este mega gustoasă și cel mai important se face ușor.

 

Pentru a pregăti această înghețată nu avem nevoie de un aparat de înghețată, este suficient doar de un mixer electric. 


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 500 ml frișca lichidă

- 350 gr lapte condensat

- 100 gr fulgi nucă de cocos

- 80 gr picături de ciocolată.

 

          👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol încăpător turnați frișca lichidă rece de la frigider și bateți-o până se întărește.








2️⃣ Adăugați laptele condensat,
amestecați până obțineți o crema netedă și cremoasă.


3️⃣ Apoi adăugați fulgii de cocos și amestecați până se încorporează.


4️⃣ La sfârșit, adăugați picăturile de ciocolată,


amestecând cu o spatulă.




5️⃣ Turnați crema într-o formă, tapetată cu folie alimentară- dacă doriți să se desprindă înghețata mai ușor de formă (Eu, am folosit formă ce nu necesită tapetată cu folie alimentară).

6️⃣ Nivelați uniform toată suprafața și lăsați în congelator să se întărească timp de 8 ore.




7️⃣ După ce a trecut timpul scoateți înghețata din congelator. Luați platoul preferat acoperiți forma și inversați. 




🍨Înghețata cu nucă de cocos și ciocolată este gata! Este cremoasă și poate fi servită imediat ce este scoasă din congelator.








Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️