Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Inghetata cu nuca de cocos și ciocolata

Fiind mari amatori de înghețată, experimentăm mai multe rețete cu texturi și arome, pentru încântarea noastră și celor dragi. De data aceasta, înghețată cu nucă de cocos și ciocolată, este mega gustoasă și cel mai important se face ușor.

 

Pentru a pregăti această înghețată nu avem nevoie de un aparat de înghețată, este suficient doar de un mixer electric. 


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE

- 500 ml frișca lichidă

- 350 gr lapte condensat

- 100 gr fulgi nucă de cocos

- 80 gr picături de ciocolată.

 

          👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol încăpător turnați frișca lichidă rece de la frigider și bateți-o până se întărește.








2️⃣ Adăugați laptele condensat,
amestecați până obțineți o crema netedă și cremoasă.


3️⃣ Apoi adăugați fulgii de cocos și amestecați până se încorporează.


4️⃣ La sfârșit, adăugați picăturile de ciocolată,


amestecând cu o spatulă.




5️⃣ Turnați crema într-o formă, tapetată cu folie alimentară- dacă doriți să se desprindă înghețata mai ușor de formă (Eu, am folosit formă ce nu necesită tapetată cu folie alimentară).

6️⃣ Nivelați uniform toată suprafața și lăsați în congelator să se întărească timp de 8 ore.




7️⃣ După ce a trecut timpul scoateți înghețata din congelator. Luați platoul preferat acoperiți forma și inversați. 




🍨Înghețata cu nucă de cocos și ciocolată este gata! Este cremoasă și poate fi servită imediat ce este scoasă din congelator.








Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️