Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

CHEESECAKE cu fistic

 Un desert rafinat și delicios, cu cremă de fistic și frișcă. Este perfect pentru zilele călduroase de vară, nu necesită coacere și se pregătește ușor și rapid.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE
- 180 gr biscuiți 
- 100 gr unt 
- 250 ml frișca lichidă
- 250 gr mascarpone 

- 200 gr brânză (Philadelphia)

- 350 gr crema de fistic 
- 14 gr foi de gelatină.



    ▪️ Pentru ORNAT: 
- fistic măcinat - după gust.
   




           👩‍🍳MOD PREPARARE 



1️⃣ Începem să pregătim baza: fărâmițați biscuiții.

2️⃣ Topiți untul și amestecați-l cu biscuiții.
Amestecați până obțineți o compoziție asemănătoare a nisipului umed.


3️⃣ Pregătiți o tavă detașabilă cu diametrul de 22 cm și tapetați-o cu hârtie de copt. 


4️⃣ Turnați amestecul de biscuiți în tavă și compactați, nivelați uniform pentru a forma baza.
Dați în frigider pentru 15 minute.




5️⃣ Între timp pregătim crema: Într-un bol puneți foile de gelatină, turnați apă rece și lăsați pentru 10 minute să se înmoaie.



6️⃣ Într-un bol încăpător, turnați frișca rece de la frigider și bateți-o până se întărește.




7️⃣ Peste frișca bătută adăugați mascarponele, apoi brânza Philadelphia și la final crema de fistic - continuând să amestecați până se încorporează.



8️⃣ Stoarceți gelatina, puneți într-un castron mic, adăugați 3 linguri de apă și topiți gelatina la foc mic.
  
9️⃣ Adăugați-o în cremă și amestecați bine. 



1️⃣0️⃣ Scoateți baza din frigider și turnați crema peste baza de biscuiți, nivelând bine suprafața.
 
1️⃣1️⃣ Dați cheesecake-ul în frigider să se întărească timp de 5 ore.


1️⃣2️⃣ După ce a trecut timpul, luați un cuțit cu lama subțire și îl treceți în jurul bordului la cremă.
Deschideți tava și aranjați cheesecake-ul pe un platou de servire. 






1️⃣3️⃣ Pentru ORNAT: tăiați 3 fâșii de hârtie de 4 cm lățime.
 
Aranjați-le pe suprafața tortului și presărați cu fistic măcinat.

1️⃣4️⃣ Îndepărtați ușor fâșiile. Puteți completa decorul - după preferință.





Cheesecake-ul nostru este gata!


👩‍🍳 Încercați această rețetă, mi se pare ideal pentru vară. Nu trebuie să pornești cuptorul, este răcoritor și excepțional de gustos!


Poftă bună alături de cei dragi!♥️



















Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️