Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Cum sa scoti pielea unui pui fără a-l deteriora

 Sunt diverse rețete de pui umplut la cuptor unde se cere îndepărtarea pielii de pe pui. Fără îndoială acest lucru se face ușor și rapid chiar dacă este pentru prima dată. 


In această postare, voi descrie în detaliu cum sa îndepărtați pielea unui pui: 
 

     👩‍🍳 MOD PREPARARE: 

Fotografiile nu arată apetisant și îmi cer scuze pentru aceasta. Dar cel puțin ilustrează procesul în detaliu și este ușor de urmărit.

1️⃣ Spălați puiul și uscați-l  pe toate părțile cu un prosop sau șervete de hârtie. 


2️⃣ Puneți puiul pe o placă de tăiat pe spate și folosiți un cuțit mic ascuțit. Începeți să separati pielea de partea de jos. Separați pielea de pe grăsimea de pui și ne mișcăm în sus de-a lungul pieptului. Apoi ușurel băgăm degetele sub piele și ne mișcăm în sus.


 ▪️ Separați cu grijă pielea în zona de mijloc al pieptului, deoarece în acest loc pielea este atașată mai strâns de oase și poate fi ruptă cu ușurință.



3️⃣ După ce pielea de-a lungul pieptului a fost separată, rupeți ușor pulpele de pui pentru a separă coapsa de pulpă. Faceți acest lucru cu atenție pentru a nu deteriora pielea. Tăiați articulațiile între pulpa superioară și inferioară.

Astfel încât pulpa inferioară să rămâne în interiorul pielii, nu îl vom separa. Faceți același lucru la celălalt picior. 











4️⃣ Inversați puiul cu susul în jos și începeți să îndepărtați pielea de-a lungul spatelui.  Aici principala dificultate este de separat pielea de-a lungul coloanei vertebrale, deoarece aici pielea este foarte aproape de oase și trebuie să tăiați cu grijă. 







5️⃣ Când ați separat pielea de-a lungul întregii linii coloanei vertebrale, tăiați articulațiile aripilor.
Lăsați aripile în interiorul pielii. 


6️⃣ Separați pielea și din jurul gâtului și scoateți pielea smulgând-o că pe un ciorap.


Aripioarele și pulpele inferioare au rămas. 

Deci, cum vedeți totul este ușor și rapid.🥰


8️⃣ Înainte de a umple pielea de pui, spălați și uscați cu prosoape de hârtie. Apoi frecați interior și exterior cu un amestec de sare și piper negru măcinat, sau alte condimente - după preferință.


9️⃣ Dați în frigider pentru 2 ore, astfel încât să fie marinată în condimente.

▪️ Îndepărtarea pielii de pui este o jumătate din luptă🤩 Urmează umplutura - asta contează!

🤗 Vă invit să urmăriți următoarea postare, unde vom pregăti împreună pas cu pas o rețetă foarte gustoasă de: "PUI UMPLUT CU CLĂTITE DIN OMLETĂ, CIUPERCI ȘI CAȘCAVAL" 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️