Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Tort GINGASIE

Acest Tort cu adevărat este o gustoșenie - este foarte fin, moale, delicios, încât se topește în gură.


 

🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă.

👩‍🍳Versiunea și modul meu de preparare p/u Tortul "GINGĂȘIE" (Нежность).

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE - să fie la temperatura camerei:

- 250 gr miere de albine de tei sau salcâm (în această rețetă am folosit de tei)

- 7 gr bicarbonat de sodiu 

- 110 gr unt 80-83% grăsime 

- 160 gr ouă (3 buc. mici)

- 80 gr zahăr

- 110 ml chefir 

- 115 gr smântâna 20-22% grăsime

- 1/2 linguriță esență de vanilie 

 - 330 gr făină.


◾ CREMA 

- 600 gr smântână (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer)

- 600 gr frișcă lichidă 

- 180 gr zahăr pudră


◾ DECOR 

- 60 gr nuci prăjite și puțin mărunțite 

- 10 gr nuci de fistic 

- 4 gr zahăr vanilat. 


    👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Mai întâi vom elibera smântână de zer: Puneți o sită cu o pânză fină într-un vas adânc.


2️⃣ Sau luați tifon și pliați-o în sferturi, apoi puneți-o într-o strecurătoare. Turnați smântâna pe tifon, înnodați tifonul astfel încât toată smântâna să rămână înăuntru. Așezați-o, într-o cratiță la frigider pentru a scurge smântâna de zer. Lăsați aproximativ timp de 8 ore sau peste noapte.

📌Excesul de zer se va fi eliberat și în acest mod obțineți smântâna mai groasă, mai densă și poate fi ușor bătută cu zahăr.

⌛ Aici - crema eliberată din zer.



2️⃣ Puneți la foc o cratiță cu apă (vom avea nevoie să încălzim mierea la baia de aburi)

3️⃣ Într-un bol încăpător cu pereții înalți turnați mierea de albine și bicarbonatul de sodiu. Amestecați puțin.


4️⃣ Puneți bolul pe baia de aburi


și amestecați în continuu până se ridică în volum.

🔖 Folosiți un bol cu pereții înalți, fiindcă mierea în contact cu bicarbonatul la temperaturi înalte se mărește în volum. 

5️⃣ Luați bolul de pe baia de aburi și lăsați mierea să se răcorească, până abia călduță.


6️⃣ Puneți untul întru recipient și topiți-l, la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Lăsați pentru puțin deoparte.


7️⃣ Într-un bol bateți ouăle.



8️⃣ Într-un alt bol separat, puneți zahărul, chefirul, smântâna și esența de vanilie. 


9️⃣ Bateți până se topește zahărul și apoi adăugați ouăle bătute. Amestecați.



🔟 Acum adăugați mierea (abia călduță). Amestecați.



1️⃣1️⃣ După adăugați untul (abia călduț). Amestecați.


1️⃣2️⃣ La final adăugați făina în trei etape și amestecând în continuu, până încorporați bine totul.


🥄Puteți amesteca manual cu un tel, sau cu un mixer planetar.


📍 Compoziția nu trebuie să fie groasă, trebuie să obțineți un aluat moale și curgător.


1️⃣3️⃣ Acum să pregătim foile pentru tort: 

📌Pregătiți 2 covorașe de silicon: - trebuie să coaceți folie pe covorașe de silicon, astfel vom obține foi drepte și subțiri.


📌Nu, pe foaie de copt - fiindcă greu veți distribui aluatul, apoi în timpul gătirii se vor deforma.

1️⃣4️⃣ Aveți nevoie și de un inel pătrat cu dimensiuni reglabile. În această rețetă am folosit un inel cu dimensiunea de 29cm×20cm.

1️⃣5️⃣ Fixați inelul pe covoraș
și în interior turnați 90 gr de aluat sau 2,5 linguri de aluat.

🔖Puteți folosi și un cântar, astfel veți obține foile egale.

1️⃣6️⃣ Distribuiți aluatul uniform pe toată suprafața.

1️⃣7️⃣ Apoi ușor ridicați inelul.

1️⃣8️⃣ Transferați covorașul pe grill.


1️⃣9️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 4 minute.

⏳ În timp cât o foaie pentru tort se coace, gătiți alta.

2️⃣0️⃣ Dezlipiți ușor de pe covoraș foaia coaptă pentru tort.


2️⃣1️⃣ O puneți pe un grătar să se răcească complet.


👩‍🍳Eu, am așezat deasupra la grill un covoraș de silicon microperforat și așa am răcit toate foile pentru tort.

📍Astfel procedați până terminați tot aluatul.

📌 Aveți grijă să nu țineți mult foile pentru tort una peste alta, fiindcă se lipesc.

⚖️ Din totalul ingredientelor am obținut 12 foi.


2️⃣2️⃣ De îndată ce sau răcit foile pentru tort, pregătiți CREMA: turnați frișca lichidă(rece) în bolul mixerului, adăugați smântâna (rece) și zahărul pudră.


2️⃣2️⃣ Începeți să bateți la o viteză mică a mixerului, crescând-o treptat.

2️⃣4️⃣ Bateți crema până devine pufoasă și își menține forma.


2️⃣5️⃣ Asamblarea tortului: Fixați inelul pe un platou și pe pereții lui puneți câte o bucată de folie de acetofan (sau folie alimentară).


2️⃣6️⃣ În interiorul formei puneți 1,5 lingură de cremă, apoi așezați prima foaie pentru tort.


2️⃣7️⃣ Apoi peste foaia de tort un strat subțire de cremă, aproximativ de 110 gr și distribuiți uniform.

❗Este bine să folosiți și un cântar, astfel împărțiți crema egală și să vă ajungă pentru toate foile tortului.

2️⃣8️⃣ Continuați peste stratul de cremă să puneți a doua foaie, apoi crema și așa până terminați crema.

2️⃣9️⃣ Ultimul strat de cremă să fie pe suprafața tortului.


3️⃣0️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară. 


3️⃣1️⃣ Acum puneți tortul în frigider pentru timp de 8 ore sau peste noapte.

3️⃣2️⃣ După timpul necesar, ușor îndepărtați folia alimentară,


inelul reglabil

și folia de acetofan.

3️⃣3️⃣ Acum tăiați marginile tortului cu un cuțit ascuțit: Băgați cuțitul într-un recipient cu apă fierbinte, ștergeți-l și tăiați.


 


🔪Continuați așa să procedați pentru fiecare parte laterală aparte.

3️⃣4️⃣ Decorați cu nucile mărunțite, nuci de fistic


și cu zahărul vanilat pudră.

🥮 Tortul GINGĂȘIE este gata!


🍰 Proporționați și serviți cu plăcere!


🤤Este un adevărat deliciu!



Pofta buna alaturi de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️