Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Prajitei înnodați fără drojdie

Un desert ce face parte din amintirile copilăriei la mulți dintre noi.


Rețeta acestor prăjiței o am de la Mama mea🤍 Sunt desertul copilăriei mele - sub denumirea de "Prăjiței înnodați"- sunt gustoși, pufoși, moi, chiar și a doua zi!
Chipul Mamei🤍 cum ne gătea nouă - cu atâta dragoste și atât de gustos, este mereu întipărită în inima noastră.

Rețeta pas cu pas: s cu pas:

✍️ INGREDIENTE - să fie la temperatura camerei:
- 40 gr smântână (de la 20% grăsime)
- 250 gr chefir 3,5%
- un gălbenuș de ou
- 15 gr ulei (1 lingură rasă)
- 12 gr zahăr (1 lingură rasă)
- 5 gr sare (1 linguriță rasă)
- 350 gr făină (+20 gr pentru suprafața de lucru), (+5 gr întinderea aluatului)
- 6 gr bicarbonat de sodiu (1/2 linguriță).


◾ Pentru prăjit: 
- ulei, după gust.

◾ ORNAT 
- zahăr, după gust.

  👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un bol încăpător, turnați chefirul, smântâna, apoi gălbenușul de ou, uleiul, zahărul și sarea.

🔖Rețeta acestor prăjiței este fără drojdie și nu trebuie să adăugați albușul de ou - fiindcă ne va întări consistența la prăjiței.

2️⃣ Amestecați până la omogenizare.

3️⃣ Apoi, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați.

4️⃣ Acum adăugați făina preventiv cernută.

5️⃣ Amestecați până la încorporare.
📌 Veți obține un aluat foarte moale și lipicios - trebuie să fie așa.
6️⃣ Răsturnați aluatul moale pe suprafața de lucru înfăinată - cu cele 20 gr de făină.

7️⃣ Adunați-l ușor, până încorporați toată făina - nu este necesar sa frământați mult.
📌 Dacă vi se pare că este imposibil de adunat, adăugați un pic de făină - dar luați aminte că aluatul pentru prăjiței trebuie să fie moale❗

8️⃣ Rotunjiți-l puțin.

9️⃣ Acoperiți-l cu un bol și lăsați să se odihnească timp de 30 minute.

🔟 Pe suprafața de lucru puțin înfăinată

întindeți aluatul de aproximativ 2-3 cm grosime sau cu diametrul de 39 cm.

1️⃣1️⃣ Tăiați foaia de aluat în fâșii.

1️⃣2️⃣ Apoi, tăiați pe diagonală - în funcție cât mari doriți să vă fie prăjițeii.

1️⃣3️⃣ Se formează asemănător cu dreptunghiuri sau romburi: în mijlocul fiecăruia bucată faceți o tăietură, nu mai mult de 1,5 cm lungime.

1️⃣4️⃣ Treceți un capăt de aluat prin tăietura făcută pe mijloc, cum ar fi că-i înnodați.

1️⃣5️⃣ Într-o tigaie încălziți bine uleiul (turnați ulei in tigaie cât să cuprindă prăjițeii pe jumătate), prăjiți-i la foc mediu spre mare, până se rumenesc pe ambele părți.

📌 Acești fel de prăjiței se prăjesc la foc mediu spre mare, astfel nu reușesc să se îmbibe cu ulei.

1️⃣6️⃣ Scurgeți-i de ulei câteva clipe în hârtie absorbantă
 și apoi încă fierbinți treceți-i în zahăr.
🥨Prăjițeii înnodați sunt gata!

 Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️