Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Dovlecei la tigaie in smântâna

Iubesc dovlecei - sunt gustoși, se prepară în scurt timp și putem să gătim într-o mare varietate de feluri de mâncare. Iar unul din cele mai simple este dovlecelul înăbușit la tigaie în smântâna, poate fi folosit ca garnitură la un preparat din carne sau pește.
Rețeta pas cu pas:
✍️ INGREDIENTE 
- 850 gr dovlecei (fără capete)
- 25 gr făină 
- 2 buc. medii ceapă 
- 100 gr morcov 
- 3-4 căței de usturoi 
- 200 gr smântână
- 130 ml apă 
- ulei, după gust 
- sare, piper negru măcinat, după gust 
- ierburi aromatice, după gust.

     👩‍🍳MOD PREPARARE 
1️⃣ Spălați dovlecii, uscați-i cu hârtie absorbantă și îndepărtați capetele.
2️⃣ Tăiați-i rondele sau semicercuri de aproximativ de 1 cm grosime și transferați-i într-un bol.

3️⃣ Apoi adăugați făina, amestecați.

4️⃣ Într-o tigaie preîncălzită cu ulei, prăjiți rondelele de dovlecei până se rumenesc pe ambele părți.

 
5️⃣ Transferați-i pe o farfurie.

6️⃣ Ceapă tăiați în semicercuri

și prăjiți-o până devine puțin aurie.
7️⃣ Apoi adăugați morcovul preventiv răzuit pe o răzătoare mare și prăjiți încă timp de 3-4 minute.

7️⃣ După adăugați usturoiul tocat, sarea și piperul negru măcinat.

8️⃣ Amestecați și prăjiți pentru un minut.

9️⃣ În acest moment adăugați smântâna și apa.

🔟 Amestecați până toate ingredientele se combină uniform, acoperiți cu capacul și lăsați să se înăbușe la focul mic, timp de 5 minute.

1️⃣1️⃣ Apoi adăugați ierburile aromatice și dovleceii prăjiți.

1️⃣2️⃣ Amestecați ușor până se combină uniform și lăsați să se înăbușe la focul mic timp de 2 minute

 
🥒 Dovlecei la tigaie în smântâna sunt gata!
Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️