Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Dovlecei la tigaie in smântâna

Iubesc dovlecei - sunt gustoși, se prepară în scurt timp și putem să gătim într-o mare varietate de feluri de mâncare. Iar unul din cele mai simple este dovlecelul înăbușit la tigaie în smântâna, poate fi folosit ca garnitură la un preparat din carne sau pește.
Rețeta pas cu pas:
✍️ INGREDIENTE 
- 850 gr dovlecei (fără capete)
- 25 gr făină 
- 2 buc. medii ceapă 
- 100 gr morcov 
- 3-4 căței de usturoi 
- 200 gr smântână
- 130 ml apă 
- ulei, după gust 
- sare, piper negru măcinat, după gust 
- ierburi aromatice, după gust.

     👩‍🍳MOD PREPARARE 
1️⃣ Spălați dovlecii, uscați-i cu hârtie absorbantă și îndepărtați capetele.
2️⃣ Tăiați-i rondele sau semicercuri de aproximativ de 1 cm grosime și transferați-i într-un bol.

3️⃣ Apoi adăugați făina, amestecați.

4️⃣ Într-o tigaie preîncălzită cu ulei, prăjiți rondelele de dovlecei până se rumenesc pe ambele părți.

 
5️⃣ Transferați-i pe o farfurie.

6️⃣ Ceapă tăiați în semicercuri

și prăjiți-o până devine puțin aurie.
7️⃣ Apoi adăugați morcovul preventiv răzuit pe o răzătoare mare și prăjiți încă timp de 3-4 minute.

7️⃣ După adăugați usturoiul tocat, sarea și piperul negru măcinat.

8️⃣ Amestecați și prăjiți pentru un minut.

9️⃣ În acest moment adăugați smântâna și apa.

🔟 Amestecați până toate ingredientele se combină uniform, acoperiți cu capacul și lăsați să se înăbușe la focul mic, timp de 5 minute.

1️⃣1️⃣ Apoi adăugați ierburile aromatice și dovleceii prăjiți.

1️⃣2️⃣ Amestecați ușor până se combină uniform și lăsați să se înăbușe la focul mic timp de 2 minute

 
🥒 Dovlecei la tigaie în smântâna sunt gata!
Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️