Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Tarta cu bezea si fructe de padure

Acest desert este potrivit pentru orice ocazie. Se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul lui vă va încânta pe toată lumea!

Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE p/u bază.
🔖Toate ingredientele la temperatura camerei:
- 80 gr unt 
- 45 gr zahăr
- un praf de sare 
- 5 gr zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri de ou 
- 50 gr smântână 
- 1 linguriță de coajă lămâie răzuită (aroma după preferință) 
- 240 gr făină 
- 3 gr praf de copt.

◾UMPLERE - confitură fructe de pădure:
- 500 gr fructe de pădure (congelate sau proaspete sunt la fel de potrivite)
- 80 gr zahăr 
- 1 linguriță suc de lămâie
- 30 gr amidon de porumb (puteți înlocui și cu amidon de cartofi)
- 70 ml apă.

🔖Pe lângă fructele de pădure, puteți înlocui și fructe de sezon care vă plac cel mai mult🍓🍒🍎🍐🍑
◾ P/u BEZEA 
- 3 albușuri de ou 
- 1 linguriță suc de lămâie 
- 5 gr linguriță de zahăr vanilat 
- 135 gr zahăr pudră 
- 10 gr amidon de porumb.

◾DECOR:
- fulgi de migdale, după gust.


       👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un bol turnați făina, adăugați praful de copt.
Amestecați-le, apoi cerneți-le. Lăsați pentru puțin deoparte.
2️⃣ Într-un bol separat puneți untul, zahărul, praful de sare, zahărul vanilat, gălbenușurile de ou, smântâna și coaja de lămâie răzuită.

3️⃣ Amestecați până la omogenizare.

4️⃣ Acum adăugați treptat făina cu praful de copt, preventiv cernute.

5️⃣ Frământați până la incorporare. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.

 
6️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru puțin înfăinată.

7️⃣ Rotunjiți aluatul,

apoi înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 20 minute.

8️⃣ Între timp pregătim umplerea: Într-o cratiță puneți fructele de pădure, adăugați zahărul și sucul de lămâie.

9️⃣ Puneți cratița pe foc mediu, când a început să dea în clocot reduceți la focul mic.

🔟 În bolul cu amidon, turnați apa.

1️⃣1️⃣ Amestecați până nu rămân cocoloașe.
1️⃣2️⃣ Turnați amestecul de apă cu amidon în cratiță cu fructele de pădure.
 
1️⃣3️⃣ Amestecați și lăsați să fiarbă la focul mic timp de 3 minute, până fructele de pădure se îngroașă. Amestecați din când în când.

1️⃣4️⃣ Luați cratița de pe foc și transferați confitura de fructe de pădure într-un recipient.

1️⃣5️⃣ Acoperiți-o cu folie alimentară în contact.

 
🔖În acest fel, în timpul răcirii nu se formează condens și pojghiță. 
1️⃣6️⃣ Lăsați confitura puțin să se răcorească.
🔖Puteti găti umplerea și cu o zi înainte de pregătirea tartei. 
1️⃣7️⃣ Acum ungeți cu puțin unt sau ulei(fără miros) baza unei forme de tort(21 cm diametru) și presărați cu putință făină. Înclinați tava și loviți părțile laterale, astfel întindeți făina pe toată suprafața. Apoi scuturați excesul de făină.

1️⃣7️⃣ Presărați puțină făină pe suprafața de lucru, întindeți aluat cu ajutorul unui sucitor de aproximativ de 27 cm diametru.

1️⃣8️⃣ Transferați-l în forma de copt și distribuiți-l uniform pe bază și părțile laterale ale formei.

1️⃣9️⃣ Înțepați cu o furculiță pentru a preveni umflarea în timpul gătirii.

 
2️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 25 minute. 🔻Aluatul trebuie să se rumenească ușor.
2️⃣1️⃣ Scoatem prăjitura din cuptor și lăsați să se răcorească în tavă timp de 10 minute.

2️⃣2️⃣ Între timp pregătim bezeaua: Într-un bol încăpător puneți albușurile, zahărul vanilat și sucul de lămâie.

2️⃣4️⃣ Băieți cu mixerul la viteză medie până se formează o spumă ușoară.

2️⃣5️⃣ Apoi treptat adăugați zahărul pudră. Aproximativ 1 lingură câte 1 lingură cu un interval de 20 secunde. Bateți până la o spumă stabilă.
2️⃣6️⃣ La final adăugați amidonul.

2️⃣7️⃣ Amestecați până la omogenizare.


2️⃣8️⃣ Acum puneți umplutura răcită pe baza prăjiturii, distribuiți uniform.

2️⃣9️⃣ După puneți bezeaua deasupra la umplutura. Neteziți suprafața cu o spatulă sau aplicați modele abstracte cu o lingură ce va decora tarta.

3️⃣0️⃣ Decorați suprafața tartei cu fulgi de migdale.

3️⃣1️⃣ Continuați să coaceți tarta in cuptorul preîncălzit la temperatura de 150°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 35 minute.
3️⃣2️⃣ Scoateți tarta din cuptor și lăsați în forma de copt să se răcorească complet.

3️⃣3️⃣ Treceți cu un cuțit subțire de-a lungul părților laterale ale formei, acum ușor rotiți părțile laterale ale formei și îndepărtați-o.
3️⃣4️⃣ Transferați-o pe un platou și decorați după preferință.

 
🥧Tarta cu bezea și fructe de pădure este gata, serviți-o
cu plăcere!


Poftă bună alături de cei dragi!❤️


 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️