După această metodă de gătit la cuptor - pârjoalele devin moi, suculente, fragede și foarte gustoase!
Desigur fiecare gospodină are propria ei rețetă preferată de pârjoale, iar unii doar învață să le gătească, în orice caz îmi doresc foarte mult să împărtășesc rețeta mea🤗
Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDINETE:
- 500 gr carne de porc
- 300 gr carne de vită
- 200 gr carne de pui
👩🍳Cele mai gustoase pârjoale se obțin, dacă se gătesc din două feluri de carne, sau din trei ca din rețeta noastră🤗
- 150 gr pâine
- 260 ml lapte
-1 buc. ceapă (90gr)
- 3-4 căței de usturoi
- 1 buc. ou
- 1 linguriță muștar (Trucul de a adăuga muștar - vă ajută să înmoaie carnea, să devină mai fragedă, aromată și suculentă)
- 1 linguriță griș (În timpul gătirii grișul se umflă, pârjoalele devin mai puhave, apoi ajută și la reținerea sucului de carne în interior).
- 50 ml apă rece
- 1,5 linguriță sare
- piper negru măcinat, după gust
- 120 gr unt(p/u suprafața pârjoalelor).
P/u prăjit:
- ulei
👩🍳MOD PREPARARE: 1️⃣ Într-un bol, înmuiați pâinea în lapte.
2️⃣ Pregătim tocătura:
📍Nu cumpăr carnea gata tocată. Să obținem pârjoalele gustoase, este cel mai bine să știți ce carne ați tocat.
Treceți carnea printr-o mașină de tocat carne, de două ori - astfel vă asigurați că pârjoalele în timpul gătirii nu se destramă.
3️⃣ Apoi imediat treceți prin masina de tocat carne - ceapa, usturoiul și pâinea stoarsă din lapte.
4️⃣ Adăugați oul, muștarul, grișul, apa, sarea și piperul negru măcinat.
5️⃣ Amestecați bine până se omogenizează.
6️⃣ Acum bateți tocătura bine, timp de 5 minute - astfel o să fie bine îmbogățită cu oxigen, p/u a obține pârjoalele pufoase.
7️⃣ Acoperiți bolul cu o folie alimentară și puneți-l în frigider timp de 60 de minute, pentru ca să se marineze tocătura.
8️⃣ Modelăm pârjoalele: Cu mâinile puțin umede (înmuiați-va mâinile în apă caldă, astfel nu se va lipi de mâini), formați forma dorită (stăruiți-vă să nu faceți niciodată prea mici pârjoalele, pentru că în timpul gătirii se usucă).
✅ Am obținut 15 bucăți cu greutatea de aproximativ de 110 gr.
9️⃣ Într-o tigaie incălziți bine uleiul (turnați ulei in tigaie cât să cuprindă pârjoalele pe jumătate), aranjați pârjoalele și prăjiți-le la foc mediu puțin spre mare, până se rumenesc pe ambele părți.⏳Trebuie prăjite pârjoale la foc mare - ceea ce va reține sucul în interior.
📌De
fiecare dată după ce scoateți o parte din pârjoale și doriți să puneți
altele, mai întâi: Strecurați uleiul, ștergeți tigaia cu prosop de
hârtie, apoi turnați uleiul. Dacă mai este necesar de ulei, se mai adaugă și continuați să prăjiți pârjoalele.
📍Astfel obținem pârjoalele mereu frumoase prăjite🥰
🔟 Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aranjați pârjoalele.
1️⃣1️⃣ Acum puneți câte 8 gr de unt pe fiecare pârjoală deasupra.
✅ Astfel în timpul gătirii dă suculență pârjoalelor.
1️⃣2️⃣ Acoperiți strâns tavaua cu folie de aluminiu.
1️⃣3️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau
simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului timp de 30 minute.
1️⃣4️⃣ Apoi scoateți tava cu pârjoale din cuptor și înlăturați folia de aluminiu.
1️⃣5️⃣ Iarăși, dați tava cu pârjoale în cuptor și continuați să coaceți pârjoalele în cuptorul preîncălzit la temperatura de
180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al
cuptorului, încă timp de 7 minute.
📌 Această metodă de gătit combinată face ca pârjoalele să nu fie prea uscate, ci moi si suculente!
🍽️ Serviți pârjoalele fierbinți cu orice garnitură dorita!
🤤 Pârjoale sunt la fel de suculente atât calde, cât și reci!
👩🍳 Asta e tot, rămâne doar să gătiți această rețetă și să încercați toate sfaturile în practică.
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii