Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Parjoale la cuptor

 După această metodă de gătit la cuptor - pârjoalele devin moi, suculente, fragede și foarte gustoase!


Desigur fiecare gospodină are propria ei rețetă preferată de pârjoale, iar unii doar învață să le gătească, în orice caz îmi doresc foarte mult să împărtășesc rețeta mea🤗
 
 

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDINETE:

- 500 gr carne de porc

- 300 gr carne de vită 

- 200 gr carne de pui

👩‍🍳Cele mai gustoase pârjoale se obțin, dacă se gătesc din două feluri de carne, sau din trei ca din rețeta noastră🤗

- 150 gr pâine  

- 260 ml lapte

-1 buc. ceapă (90gr)

- 3-4 căței de usturoi

- 1 buc. ou

- 1 linguriță muștar (Trucul de a adăuga muștar - vă ajută să înmoaie carnea, să devină mai fragedă, aromată și suculentă)

- 1 linguriță griș (În timpul gătirii grișul se umflă, pârjoalele devin mai puhave, apoi ajută și la reținerea sucului de carne în interior).

- 50 ml apă rece 

- 1,5 linguriță sare

- piper negru măcinat, după gust

- 120 gr unt.

 
P/u prăjit:

- ulei 

    👩‍🍳MOD PREPARARE:
 

1️⃣ Într-un bol, înmuiați pâinea în lapte.


2️⃣ Pregătim tocătura:

📍Nu cumpăr carnea gata tocată. Să obținem pârjoalele gustoase, este cel mai bine să știți ce carne ați tocat.

Treceți carnea printr-o mașină de tocat carne, de două ori - astfel vă asigurați că pârjoalele în timpul gătirii nu se destramă.


3️⃣ Apoi imediat treceți prin masina de tocat carne - ceapa, usturoiul și pâinea stoarsă din lapte. 
4️⃣ Adăugați oul, muștarul, grișul, apa, sarea și piperul negru măcinat.



5️⃣ Amestecați bine până se omogenizează.

6️⃣ Acum bateți tocătura bine, timp de 5 minute - astfel o să fie bine îmbogățită cu oxigen, p/u a obține pârjoalele pufoase.

7️⃣ Acoperiți bolul cu o folie alimentară și puneți-l în frigider timp de 60 de minute, pentru ca să se marineze tocătura.

8️⃣ Modelăm pârjoalele: Cu mâinile puțin umede (înmuiați-va mâinile în apă caldă, astfel nu se va lipi de mâini), formați forma dorită (stăruiți-vă să nu faceți niciodată prea mici pârjoalele, pentru că în timpul gătirii se usucă).


✅ Am obținut 15 bucăți cu greutatea de aproximativ de 110 gr.

9️⃣ Într-o tigaie incălziți bine uleiul (turnați ulei in tigaie cât să cuprindă pârjoalele pe jumătate), aranjați pârjoalele și prăjiți-le la foc mediu puțin spre mare⁠, până se rumenesc pe ambele părți.

⏳Trebuie prăjite pârjoale la foc mediu puțin spre mare - ceea ce va reține sucul în interior.

 📌De fiecare dată după ce scoateți o parte din pârjoale și doriți să puneți altele, mai întâi:  Strecurați uleiul, ștergeți tigaia cu prosop de hârtie, apoi turnați uleiul. Dacă mai este necesar de ulei, se mai adaugă și continuați să prăjiți pârjoalele.
📍Astfel obținem 
pârjoalele mereu frumoase prăjite🥰

🔟 Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aranjați pârjoalele.


1️⃣1️⃣ Acum puneți câte 8 gr de unt pe ficare pârjoală deasupra.

✅ Astfel în timpul gătirii, dă suculență pârjoalelor.

1️⃣2️⃣ Acoperiți strâns tavaua cu folie de aluminiu.


1️⃣3️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului timp de 30 minute.

1️⃣4️⃣ Apoi scoateți tava cu pârjoale din cuptor și înlăturați folia de aluminiu.

1️⃣5️⃣ Iarăși, dați tava cu pârjoale în cuptor și continuați să coaceți pârjoalele în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, încă timp de 7 minute.
📌 Această metodă de gătit combinată face ca pârjoalele să nu fie prea uscate, ci moi si suculente!

🍽️ Serviți pârjoalele fierbinți cu orice garnitură dorita!

🤤 Pârjoale sunt la fel de suculente atât calde, cât și reci!

👩‍🍳 Asta e tot, rămâne doar să gătiți această rețetă și să încercați toate sfaturile în practică.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️