Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Pateuri cu varza la cuptor

Pateurile la cuptor cu umplutură de varză sunt pufoase, moi și foarte gustoase.
Bune pentru gustare sau de luat la pachețel.

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE 
- 540 gr făină +- 20 gr p/u suprafața de lucru 
- 7 gr drojdie uscată 
- 1 lingură zahăr 
- 1 linguriță sare.
- 150 ml apă 
- 150 ml lapte 
- 1 buc ou
- 30 ml ulei.

◾ UMPLUTURA 
- ulei - după gust 
-1 buc. ceapă
- 500 gr varză 
- 2 buc. ouă 
- sare, piper negru măcinat, după gust.

 ▪️ P/u a unge suprafața pateurilor înainte de coacere:
- 1 gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte.


▪️DECOR - semințe de susan. 


        👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un bol cerneți făina, adăugați drojdia, zahărul și sarea.

 
2️⃣ Amestecați-le

și faceți o mică adâncitură pe mijloc.

3️⃣ Turnați laptele, apa calda, oul și uleiul.

4️⃣ Amestecați cu o spatulă, apoi continuați să frământați.

5️⃣ Frământați până se desprinde aluatul de bol.
6️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată.

7️⃣ Continuați să frământați până obțineți un aluat neted, elastic și nelipicios.

8️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.
9️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l la loc cald să se odihnească timp de 1:00 oră.

🔟 Între timp pregătim umplutura: Tăiați varza în fâșii mici.
1️⃣1️⃣ Ceapa curățați, tăiați-o în cuburi mici.
1️⃣2️⃣ Într-o tigaie preîncălzită cu puțin ulei, prăjim ceapa până devine transparentă.

1️⃣3️⃣ Acum adăugați varza și amestecați.

 
1️⃣4️⃣ Prăjiți varza la foc mediu, amestecând din când în când.

 
1️⃣5️⃣ Adăugați sarea și piperul, apoi ouăle.

 
1️⃣6️⃣ Amestecați și prăjiți puțin.
1️⃣7️⃣ Transferați umplutura într-un recipient și lăsați să se răcească.

 
1️⃣8️⃣ Aluatul a crescut frumos.

1️⃣9️⃣ Răsturnați-l pe suprafața de lucru înfăinată și împărățiți-l în 15 bucăți egale, de aproximativ de 62 gr una.

2️⃣0️⃣ Rotunjiți fiecare bucată. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 5 minute.

2️⃣1️⃣ Presărați puțină făină pe suprafața de lucru, întindeți fiecare biluță de aluat cu ajutorul unui sucitor de aproximativ de 12 cm diametru.

2️⃣2️⃣ Puneți umplutura

și împachetați.

2️⃣3️⃣ Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așezați pateurile  cu "cusutura" în jos.

2️⃣4️⃣ După ce ați modelat toate pateurile, acoperiți-le cu un prosop și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.

2️⃣5️⃣ Apoi ungeți suprafața pateurilor cu gălbenușul bătut cu lapte.

 
2️⃣6️⃣ Decorați cu semințe de susan.

2️⃣7️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 30 minute
2️⃣8️⃣ După coacere lăsați pateurile cu varză în tavă, timp de 3 minute.
2️⃣9️⃣ Apoi transferați-le pe un grătar și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie.
⌛Lăsați-le puțin să se răcorească în voie.

 🥐Pateurile cu varză la cuptor - sunt delicioase atât calde cât și reci, Serviți-le cu plăcere!



Poftă bună alături de cei dragi!♥️





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️