Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Tort Muschi de Padure

 Un desert de Revelion - fraged, delicios, ușor de făcut și din produse naturale.


Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 400 gr spanac proaspăt sau congelat - gustul de spanac, nu se simte deloc în tort. Spanacul se adaugă în aluat, ca un colorant natural.

- 150 ml ulei rafinat de floarea soarelui 

- 4 bucăți ouă 

- 200 gr zahăr granulat 

- 250 gr făină integrală

- 10 gr de praf de copt


         ▪️CREMA 

- 400 ml frișcă lichidă 33%

- 400 gr brânză "Philadelphia"(puteți înlocui și cu Mascarpone)

- 120 gr zahăr pudră 

- 250 afine - după gust

- 250 zmeura (fructe de pădure după preferință) 

- 1 linguriță de aroma rum (după preferință).


      👩‍🍳 MOD PREPARARE

1️⃣ Pregătiți o forma detașabilă cu diametrul de 22 cm. Tapetați baza cu hârtie de copt, ungeți pereții cu puțin unt sau ulei.


2️⃣ Dezghețați spanacul și stoarceți orice exces de lichid.

3️⃣ Spanacul proaspăt: Clătiți-l și îndepărtați tulpinile cu un cuțit și transferați-l într-un bol încăpător. Turnați apă fierbinte, ca să fie complet acoperit. Acoperiți cu capacul și lăsați pentru 5 minute, ca să devină mai moale.


 

4️⃣ După timpul necesar, stoarceți orice exces de lichid.


5️⃣ Puneți spanacul în vasul de blender, apoi turnați jumătate din cantitatea de ulei.

6️⃣ Bateți până devine o pastă omogenă. Lăsați spanacul bătut deoparte.

7️⃣ Adăugați praful de copt în făina integrală. Amestecați-le și lăsați pentru puțin deoparte.

8️⃣ Într-un bol încăpător separări albușurile de gălbenușuri.


 

9️⃣ Bateți albușurile, adăugând zahărul treptat. Aproximativ 1 lingură câte 1 lingură cu un interval de 20 secunde. Bateți până la o spumă stabilă.


1️⃣0️⃣ În albușurile spumă adăugați rând pe rând câte un gălbenuș de ou, continuând să bateți la viteză mică. 


 

1️⃣1️⃣ În ouăle bătute, adăugați în două etape - spanacul tocat.

1️⃣2️⃣ Amestecați până la omogenizare, apoi turnați uleiul rămas. Amestecați din nou.

❗️Aluatul trebuie sa-l amestecați ușor de jos în sus, pentru ca să nu se lase. În același timp este foarte aerat și spumos❗️
 

1️⃣3️⃣ Acum trebuie să adăugați făina în proporții mici, de câte 4 ori.


Amestecați ușor cu o spatulă.

❗️Aluatul trebuie amestecat ușor și puțin, pentru ca să nu se lase❗️


1️⃣4️⃣ Turnați aluatul în formă. Distribuiți uniform.


1️⃣5️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbol sus-jos. Coaceți pe a doua treaptă de jos a cuptorului, aproximativ timp de 50 minute. 

1️⃣6️⃣ După 50 minute de coacere, verificați dacă este gata cu un frigărui de lemn.


 

🔖Dacă interiorul este încă crud și frigăruia de lemn iese cu aluat lipicios, coaceți încă 5 minute.

1️⃣7️⃣ Scoateți blatul din cuptor, lăsați să se răcorească în formă. 

1️⃣8️⃣ Apoi scoateți blatul din forma detașabilă


și îl așezați pe un grătar, ca să se răcească în voie.

1️⃣9️⃣ Când blatul de tort s-a răcit complet, îndepărtați hârtia de copt și tăiați pojghița superioară, ușor maro. Aceasta nu v-a fi folosită.


2️⃣0️⃣ Tăiați blatul de tort în 3 foi egale. Foile de blat nu necesită însiropate.


 

2️⃣1️⃣ A treilea foaie o puneți deoparte și fărâmițați-o cu mâinile în fărâmituri.


 

2️⃣2️⃣ Pregătim CREMA: Turnați frișca lichidă(rece) în bolul mixerului, adăugați brânza "Philadelphia"(rece), zahărul pudră și aroma rum. 

🔸️Începeți să bateți la o viteză mică a mixerului, crescând-o treptat.


 

2️⃣3️⃣ Bateți crema până devine pufoasă


și își menține forma.

2️⃣4️⃣ Din cantitatea totală de cremă puneți 200 gr deoparte - să acoperiți pârtiile laterale ale tortului. 

2️⃣5️⃣ Adăugați fructele la crema rămasă. Amestecați ușor, ca să nu zdrobiți fructele (lăsați fructe de pădure și pentru a decora tortul deasupra).

2️⃣6️⃣ Începem ASAMBLAREA TORTULUI: Așezați prima foaie de blat pe un platou.


Iar peste el turnați o jumătate din crema cu fructe de pădure. Distribuiți și nivelați uniform. Deasupra puneți al 2-lea foaie de blat și distribuiți uniform restul de cremă.

 

2️⃣7️⃣ Acoperiți părțile laterale ale tortului cu crema fără fructe de pădure, care am pus-o deoparte.

2️⃣8️⃣ Deasupra și părțile laterale ale tortului presărați cu firimiturile pregătite.


 

2️⃣9️⃣ Puneți tortul în frigider pentru 8 ore la infuzat, iar apoi se poate servi.

3️⃣0️⃣ Scoateți tortul din frigider, decorați-l după imaginație.


🍰Tortul "Mușchi de Pădure"☘️ este pufos, fraged și delicios. 

🍽️ Înainte de servire este indicat, ca să scoatem tortul din frigider cel puțin cu o jumătate de oră. Deoarece la temperatura camerei are cel mai bun gust😋

Poftă bună alături de cei dragi!❤️


 

Comentarii

Anonim a spus…
Super tare!
Anonim a spus…
Arată wow, parcă i un tablou cu licheni 🙂 as avea o întrebare, se simte gustul de spanac?
Gustul de spanac, nu se simte deloc, în tort. Spanacul se adaugă în aluat, ca un colorant natural. Vă mulțumesc frumos!🤗🥰

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️