Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Lichior de Cafea de casa

Lichior de cafea făcut în casă - ador tot ce este preparat în casă. Rețeta de gătit este simplă, nu necesită mult timp și cu ingrediente naturale la îndemâna tuturor.


Rețetă pas cu pas:


 

✍️ INGREDIENTE 

- 100 gr cafea măcinată 

- 1 baton de scorțișoară

- 1 baton de vanilie

- 1 litru de apă

- 500 gr zahăr

- 500 ml alcool dublu rafinat 96%.


   👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-o cratiță turnați cafeaua măcinată, adăugați scorțișoara, vanilia.


2️⃣ Apoi turnați litrul de apă. Amestecați bine. 

3️⃣ Puneți cratița la foc și fierbeți cafeaua de trei ori


- când dă în clocot micșorați flacăra

și amestecați. Repetați astfel încă de 2 ori.

4️⃣ Opriți focul și o lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

5️⃣ Într-un recipient adânc puneți o strecurătoare cu pânză fină


sau luați tifon și împăturiți-l în în patru, apoi îl puneți într-o sită și filtrați cafeaua.

6️⃣ Adăugați zahărul și amestecați.


7️⃣ Puneți cratița din nou pe foc și fierbeți timp de 5 minute. Amestecând din când în când.

8️⃣ Stingeți focul și lăsați să se răcească complet. 

9️⃣ După ce s-a răcit adăugați alcoolul și amestecați bine. 


1️⃣0️⃣ Acum trebuie să îmbuteliați lichiorul de cafea.


 

Din cantitățile indicate am obținut 1,5 litri de lichior de cafea.

 ⌛Înainte de a savura lichiorul de cafea, lăsați-l să se odihnească - infuzeze câteva zile (cu cât mai mult se infuzează, cu atât mai aromat).

🥃După ce lichiorul s-a infuzat, serviți-l cu plăcere alături de cei dragi!♥️






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️