Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Tort cu halva și biscuiți crackers

Îmi place să îmi răsfăț familia cu tot felul de bunătăți, astăzi am vrut să gătesc un tort ceva mai altfel, ceva nou și fără coacere.

Pentru iubitorii de halva o rețetă delicioasă "Tort cu halva și biscuiți"


 

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE: pentru o forma cu diametrul de 22 cm

- 20 gr gelatina 

- 120 ml apă 

- 500 ml frișca lichidă (cu orice procent de grăsime)

- 500 gr smântâna (cu orice procent de grăsime)

- 250 gr biscuiți crackers classic (nu dulci)

- 500 gr halva 

- 100 gr nuci de fistic (sau orice nuci) 

- 300 gr fructe de pădure.

         👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Primul pas este să diluați gelatina în 120 ml de apă rece.


Lăsați gelatina să se umfle timp de 20 minute


2️⃣ Într-un bol rupeți biscuiții în bucăți mici.






3️⃣ Tăiați nucile cu un cuțit.



4️⃣ Într-o cratiță, turnați frișca lichidă și puneți pe foc să se încălzească (60-70 grade).

5️⃣ Gelatina este umflată și adăugați-o la frișca lichidă încălzită. Amestecați bine până când gelatina se dizolvă complet. 








6️⃣ În bolul cu biscuiți, puneți nucile mărunțite și
150 gr de halva în bucăți mari. Amestecați.




7️⃣ Fărâmițați cele 350 de grame de halva și adăugați-o la frișca lichidă.







 
Amestecați bine, apoi bateți ușor cu un mixer până se omogenizează.






8️⃣ Acum adăugați smântâna, bateți ușor cu mixerul până se omogenizează.


9️⃣ Pregătiți o formă detașabilă și tapetați-o cu peliculă alimentară.






1️⃣0️⃣ Turnați crema peste biscuiți, halva și nuci. Amestecați. 


1️⃣1️⃣ În formă, turnați un strat mic. Nivelați uniform. Așezați fructele de pădure și așa continuați mai departe. Stratul superior fără fructe.


1️⃣2️⃣ Bateți puțin forma de masă, astfel să se compacteze bine tortul nostru. Nivelați bine suprafața.

1️⃣3️⃣ Dați tortul in frigider să se întărească timp de 5 ore (eu l-am pus de seară până dimineața).

1️⃣4️⃣ Scoateți tortul din frigider, apoi luați un cuțit cu lama subțire și treceți în jurul mărginii a tortului. Asigurați-vă că marginile tortului sunt complet desprinse de formă.  Îndepărtați părțile laterale.

1️⃣5️⃣ Inversați tortul cu susul în jos, pe platoul de servire.
Îndepărtați baza detașabilă și pelicula alimentară.



Decorați tortul după imaginație.






🍰Tortul este gata! Simplu și delicios😋



Poftă bună alături de cei dragi!
❤️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️