Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Salam de biscuiti cu ciocolata si cafea

Există multe rețete de "Salam de biscuiți cu ciocolată", dar în această rețetă combinația de cafea cu ciocolată vă face desertul aromat și cu adevărat irezistibil. Este un desert delicios care se prepară ușor și rapid.


Reteta pas cu pas:



✍️ INGREDIENTE

- 250 gr biscuiți simpli (fără unt)

- 200 gr ciocolată neagră

- 100 gr unt 

- 100 ml cafea 

- 50 gr zahăr 

- 30 gr cacao neîndulecită 

- zahăr pudră - după gust.

     
      👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol rupeți biscuiții în bucăți









2️⃣ Tăiați mărunt ciocolata


și topiți-o la bain-marie,
 

apoi turnați-o într-un bol.

3️⃣ Topiți untul și turnați-l peste ciocolata topită, acum turnați și cafeaua. Amestecați. 









4️⃣ De asemenea adăugați zahărul și cacao.


Amestecați


5️⃣ Turnați amestecul într-un bol încăpător.

6️⃣ Apoi adăugați biscuiții în amestec - puțin câte puțin, amestecându-le. Acest lucru vă va permite să amestecați mai bine aluatul de salam de ciocolată cu biscuiți.










7️⃣ În acest moment turnați amestecul într-o hârtie de copt,








Încercând să îi dați o formă alungită cu mâinile.


8️⃣ Înfășurați-l, în hârtia de copt ca o bomboană și sigilați  capetele.


9️⃣ Dați-l în frigider și lăsați să se întărească aproximativ timp de 2 ore

1️⃣0️⃣ După timpul necesar, scoateți hârtia de copt și decorați cu zahăr pudră. Acoperiți bine toate părțile.





 Salamul de biscuiți cu ciocolată și cafea, este gata! 


Tăiați-l în felii și savurați împreună alături de cei dragi!❤️


👩‍🍳 Păstrați-l în frigider, într-un recipient ermetic, timp de 3 zile. Se poate și congela, va dura timp de 1 lună.





 












Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️