Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Salam de biscuiti cu ciocolata si cafea

Există multe rețete de "Salam de biscuiți cu ciocolată", dar în această rețetă combinația de cafea cu ciocolată vă face desertul aromat și cu adevărat irezistibil. Este un desert delicios care se prepară ușor și rapid.


Reteta pas cu pas:



✍️ INGREDIENTE

- 250 gr biscuiți simpli (fără unt)

- 200 gr ciocolată neagră

- 100 gr unt 

- 100 ml cafea 

- 50 gr zahăr 

- 30 gr cacao neîndulecită 

- zahăr pudră - după gust.

     
      👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol rupeți biscuiții în bucăți









2️⃣ Tăiați mărunt ciocolata


și topiți-o la bain-marie,
 

apoi turnați-o într-un bol.

3️⃣ Topiți untul și turnați-l peste ciocolata topită, acum turnați și cafeaua. Amestecați. 









4️⃣ De asemenea adăugați zahărul și cacao.


Amestecați


5️⃣ Turnați amestecul într-un bol încăpător.

6️⃣ Apoi adăugați biscuiții în amestec - puțin câte puțin, amestecându-le. Acest lucru vă va permite să amestecați mai bine aluatul de salam de ciocolată cu biscuiți.










7️⃣ În acest moment turnați amestecul într-o hârtie de copt,








Încercând să îi dați o formă alungită cu mâinile.


8️⃣ Înfășurați-l, în hârtia de copt ca o bomboană și sigilați  capetele.


9️⃣ Dați-l în frigider și lăsați să se întărească aproximativ timp de 2 ore

1️⃣0️⃣ După timpul necesar, scoateți hârtia de copt și decorați cu zahăr pudră. Acoperiți bine toate părțile.





 Salamul de biscuiți cu ciocolată și cafea, este gata! 


Tăiați-l în felii și savurați împreună alături de cei dragi!❤️


👩‍🍳 Păstrați-l în frigider, într-un recipient ermetic, timp de 3 zile. Se poate și congela, va dura timp de 1 lună.





 












Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️