Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Frigarui din carne de porc la cuptor

Vă prezint o rețetă simplă de "Frigărui din ceafă de porc la cuptor" - este la fel de gustos ca cel pregătit la grătar. Ce să facem când ne vine pofta de frigărui pregătit la grătar, dar timpul de afară nu îți permite 🌧️

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE: pentru 8 frigăruie 

- 1,200 kg ceafă de porc 

- 500 gr ceapă curățată

- 200 gr apă carbogazoasă 

- 100 gr oțet de struguri (6%)

- 18 gr condiment pentru grătar sau după gust

- sare, piper negru măcinat - după gust.

    

          👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Tăiați carnea în bucăți. Condimentați, bucățile de carne cu sare, piper negru măcinat. 










2️⃣ Tăiați ceapă jumătăți de rondele, transferați-o într-un bol încăpător.


Adăugați condimentele pentru grătar. Amestecați bine cu mâinile, presând-o, astfel ceapa va lăsa suc.

3️⃣ Puneți bucățile de carne în bolul cu ceapă, turnați oțetul.


Amestecați bine. Apoi turnați apa minerală, amestecați totul foarte bine. 



4️⃣ Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați carnea în frigider, să se marineze timp de 2 ore. 









5️⃣ Au trecut 2 ore. Înșirați bucățile de carne pe bețișoare.


Stoarceți umezeala și aranjați-le pe un platou. 







6️⃣ Încingeți o tigaie bine fără ulei și prăjiți carnea până se formează o crustă (ne trebuie să facem crusta la carne pentru ca sucul să rămână în interiorul cărnii). 




7️⃣ Tapetați tava de copt cu folie de aluminiu, aranjați frigăruile pe tavă.





8️⃣ Dați frigăruile în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 190-200°C cu funcția sau simbol sus-jos. Coaceți pe mijlocul cuptorului, aproximativ timp de 35 minute.

🍢 Frigăruile la cuptor este gata!🤤

            
Merită să-l încercați și să vă convingeți cât este de gustos și simplu de pregătit.

 Este și un fel de mâncare pentru o masă de sărbătoare!


Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️