Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Frigarui din carne de porc la cuptor

Vă prezint o rețetă simplă de "Frigărui din ceafă de porc la cuptor" - este la fel de gustos ca cel pregătit la grătar. Ce să facem când ne vine pofta de frigărui pregătit la grătar, dar timpul de afară nu îți permite 🌧️

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE: pentru 8 frigăruie 

- 1,200 kg ceafă de porc 

- 500 gr ceapă curățată

- 200 gr apă carbogazoasă 

- 100 gr oțet de struguri (6%)

- 18 gr condiment pentru grătar sau după gust

- sare, piper negru măcinat - după gust.

    

          👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Tăiați carnea în bucăți. Condimentați, bucățile de carne cu sare, piper negru măcinat. 










2️⃣ Tăiați ceapă jumătăți de rondele, transferați-o într-un bol încăpător.


Adăugați condimentele pentru grătar. Amestecați bine cu mâinile, presând-o, astfel ceapa va lăsa suc.

3️⃣ Puneți bucățile de carne în bolul cu ceapă, turnați oțetul.


Amestecați bine. Apoi turnați apa minerală, amestecați totul foarte bine. 



4️⃣ Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați carnea în frigider, să se marineze timp de 2 ore. 









5️⃣ Au trecut 2 ore. Înșirați bucățile de carne pe bețișoare.


Stoarceți umezeala și aranjați-le pe un platou. 







6️⃣ Încingeți o tigaie bine fără ulei și prăjiți carnea până se formează o crustă (ne trebuie să facem crusta la carne pentru ca sucul să rămână în interiorul cărnii). 




7️⃣ Tapetați tava de copt cu folie de aluminiu, aranjați frigăruile pe tavă.





8️⃣ Dați frigăruile în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 190-200°C cu funcția sau simbol sus-jos. Coaceți pe mijlocul cuptorului, aproximativ timp de 35 minute.

🍢 Frigăruile la cuptor este gata!🤤

            
Merită să-l încercați și să vă convingeți cât este de gustos și simplu de pregătit.

 Este și un fel de mâncare pentru o masă de sărbătoare!


Poftă bună alături de cei dragi!♥️



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️