Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

TARTA in doua culori

 Tartă în două culori și cremă de lapte


Rețeta:

✍️ INGREDIENTE pentru aluat sfărâmicios:

- 240 gr făină

- 125 gr unt rece

- 75 gr zahăr

- 1 ou

- 5 gr praf de copt

▪️️Pentru cremă:

- 250 gr lapte 

- 2 gălbenușuri de ou

- 100 gr zahăr

- 20 gr amidon de porumb

- 8 gr zahăr vanilat

- un praf de sare

 ▪️️Pentru umplutura de cacao:

- 40 gr făină

- 20 gr amidon

- 25 gr pudră de cacao

- 100 gr zahăr

- 2 ouă

- 2 gălbenușuri

- 40 gr lapte

- 50 gr unt topit.

     👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Începeți cu prepararea aluatului sfărâmicios. Într-un bol, puneți făina cu untul rece, amestecați până când se produce amestecul de nisip. Adăugați zahărul și praful de copt, continuând să amestecați. În cele din urmă, adăugați oul și frământați până când aluatul începe să se asambleze într-o masă densă omogenă.

2️⃣ Înfășurați aluatul cu folie alimentară și dați în frigider timp de aproximativ o jumătate de oră.

3️⃣ Între timp pregătiți crema: într-un castron, bateți ouăle cu zahărul, adăugați amidonul de porumb. Treptat se toarnă laptele, amestecați bine. Puneți cratița la fiert, la foc mediu. Continuați să amestecați până când crema se îngroașă. Scoateți de pe foc și lăsați să se răcească.


4️⃣ Pregătim umplutura de cacao: într-un bol, bateți ouăle și gălbenușurile de ou cu zahăr. Adăugați făina, amidonul și cacao- cernând-o, continuați să bateți. La final adăugați lapte și untul topit, amestecați bine.

5️⃣ Acum luați aluatul sfărâmicios din frigider, rulați-l și puneți-l pe tava de copt - diametru 22 cm tapetată cu hârtie de pergament. Lăsați părțile laterale înălțime 3 cm., tăiați excesul de aluat. Secțiunile tăiate pot fi distribuite uniform pe bază. Cu o furculiță străpungeți fundul aluatului.


6️⃣Umpleți-l cu cremă, apoi turnați deasupra umplutura de cacao și coaceți într-un cuptor preîncălzit 180°C timp de aproximativ 45-50 de minute.











7️⃣ Când tarta s-a răcit, presarați cu zahăr pudră.

Bucătăria familiei la Mariana

Poftă bună!🥰

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️