Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

PAINE impletita de casa

Pâine de casă - ce poate fi mai bun decât o pâine, în care pui speranțe și plăceri.

💛Mi-am adus aminte de pâinica care o făcea Mama mea💛 
Cred, că de la Mama, mi se trage dragostea asta față de aluaturile dospiite și gătit!❤️



Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 300 gr făină

- 120 gr apă caldă

- 3 gr drojdie uscată (1linguriță) 

- 15 gr zahăr 

- 6 gr sare 

- 2 buc. ouă medii 

- 30 gr ulei (dacă aveți de măsline)

- 1 buc ou 

- mac, după gust.

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făina, faceți o mică adâncitură în centru, adăugați drojdia și turnați puțină apă caldă.


2️⃣ Lăsați pentru 10 minute (astfel verificăm și activăm drojdia).

3️⃣ Adăugați zahărul, sarea, ouăle, uleiul, apa rămasă


4️⃣ Amestecați.

5️⃣ Apoi începeți să frământați până când aluatul este nelipicios și neted.
 👩‍🍳Consistența aluatului va fi mai vârtos.

6️⃣ Rotunjiți aluatul și puneți-l într-un bol uns cu puțin ulei.

7️⃣ Acoperiți cu folie alimentară și dați-l loc cald să crească timp de 1,5 oră.

8️⃣ După timpul necesar de creștere, aluatul se mai adună încă o dată.
9️⃣ Rotunjiți și transferați-l în bol, 
acoperiți-l și lăsați să crească  pentru a doua oară, timp de 1,5 oră.

🔟 Pregătiți tava: tapetați cu hârtie de copt, presarați puțină făină.


✅️ Aluatul după a doua creștere.

1️⃣1️⃣ Acum împărțiti aluatul în trei părți egale. Rotunjiți fiecare bucată.


1️⃣2️⃣ Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 15 minute. 

1️⃣3️⃣ Apoi rulați-le într-un garou, lungime de 50 cm.

1️⃣4️⃣ Rulați capetele șuvițelor mai subțiri, le fixați și împletiți modul dorit.

1️⃣5️⃣ Aranjați pâinea împletită pe tava de copt și ungeți-o cu ou bătut. 

1️⃣6️⃣ Să ne asigurăm ca pâinea, să nu formeze crustă în timpul creșterii, să facem acest lucru:  Puneți tava cu pâinica împletită în cuptorul rece, aprindeți lumina pentru a se încălzi. 

1️⃣7️⃣ Apoi luați un recipient, îl puneți pe fundul cuptorului, în care turnați puțină apă clocotită (apa pentru umiditate) și închideți ușa cuptorului.

1️⃣8️⃣ Lăsați până își dublează volumul - timp de 1,5 oră. 


1️⃣9️⃣ Apoi cu 5 minute înainte de coacere ungeți pâinica, încă o dată cu ou și decorați cu mac (după preferință).


2️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 40 minute.

2️⃣1️⃣ Transferați pâinea pe o grilă de grătar și lăsați-o să se răcească în voie.


🙏 Pâinica noastră este gata, este gustoasă, aromată și pufoasă. 


Poftă bună alături de cei dragi!❤️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️