Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Cozonac CRUFFIN impletit

 Cozonac CRUFFIN împletit pentru masa de Paști.
 Rețetă delicioasă, ușor
umed, pufos în felii și aromat.



✍️INGREDIENTE:

- 500 gr făină

- 270 ml lapte călduț

- 1 ou mediu (trebuie sa fie la temperatutra camerei)

- 7 gr drojdie uscată

- 50 ml ulei

- 50 gr zahăr

- 6 gr vanilie

- sare un praf

- 1 linguriță de coajă de lămâie răzuită sau portocală.

▪️ Pentru umplere:

- 150 gr unt moale

- 150 gr zahăr

- 1 lingură de scorțișoară

- stafide - după gust.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol puneți stafidele, turnați apă clocotită și lăsați timp de 10 minute.
Apoi le scoateți pe o strecurătoare și le uscați cu un prosop.






2️⃣ Într-un bol punem laptele călduț, zahărul, sarea, vanilia și coaja răzuită de lămâie, portocală - amestecați până se dizolvă sarea și zahărul.


3️⃣ Într-un bol separat cerneți făina, adăugați drojdia uscată - amestecați-le.


4️⃣ Faceți o adâncitură în centru: turnați laptele, adăugați oul.


Amestecați și frământați. După 5 minute de frământare, adăugați câte puțin uleiul.

Frământați până obțineți un aluat moale elastic și nelipicios.


5️⃣ Rotunjiți aluatul, apoi puneți-l în bol uns cu puțin ulei.


Acoperiți cu o folie alimentară și faceți 5 găuri. Lăsăm la dospit, la călduț timp de 1,5 oră.

6️⃣ Pregătiți tava, tapetați cu hârtie de copt, puneți un inel reglabil sau formă pentru cozonac cu diametrul 20 cm. Ungeți interiorul cu unt și presurați cu făină.



7️⃣ După timpul dospirii, răsturnați aluatul pe suprafața de lucru - unsă cu puțin ulei și rotunjiți.


Apoi, începeți să-l întindeți sub formă de dreptunghi, măsurând aproximativ 30 cm lățime pe 40 cm lungime.

8️⃣ Ungeți cu untul moale,


presurați cu zahăr și scorțișoară, apoi pe mijloc stafidele. Puneți prima treime din aluat pe mijloc și la fel ungeți cu untul moale,


presurați zahăr, scorțișoară și puneți stafide.


Îndoiți-l din nou pe a treia parte de aluat. Rezultatul este o fâșie de lățime 10 cm și lungime 40 cm.

9️⃣ Tăiați-l în trei, dar nu tot, pe un capăt lăsați undeva 3-4 cm.

Împletiți-l și aveți grijă ca tăietura să rămână în exterior. Uniți capetele de jos și acum cu mare atenție inversați ruloul cu tăietura pe suprafața de lucru.

Apoi, rostogolește-l într-un bulgăre: stăruindu-ne deasupra să aibă o formă frumoasă.










1️⃣0️⃣ Rotunjiți ușor și puneți-l în formă.


Acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l să crească la loc cald timp de 1 oră.






1️⃣1️⃣ Dați în n cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 °C funcția sau simbolul sus-jos, pe a doua treaptă de jos a cuptorului si coaceti timp de 50-55 minute.


Dacă pe parcursul coacerii cozonacul se rumenește prea repede, acoperiți cu folie de aluminiu.


▪️ Lăsați Cozonacul să se răcorească, apoi scoateți forma și puneți-l pe un grătar până se răcește complet.

Presurați cu zahăr pudră.








Spor la gătit și poftă bună alături de cei dragi!!♥️

  

Comentarii

Anonim a spus…
Looks great!!
Thank you!🥰🤗🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️