Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Somon marinat cu sfecla rosie (Gravlax)

Am fost uimită de culoarea superbă acestui fel de mâncare și am decis să o gătesc. Rețeta este absolut ușoară de făcut și face somonul foarte gustos și puțin sărat.


Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE 

- 300 gr somon 

- 15 gr coniac sau vodcă 

- 20 gr sare

- 20 gr zahăr brun 

- 1/2 linguriță coriandru 

- 8 boabe de piper negru, ienibahar, cuișoare (după gust)

- 1 linguriță de coajă de lămâie răzuită 

- 1 buc. sfeclă roșie proaspătă(160 gr) sau fiartă 

- 20 gr mărar proaspăt

- ulei floarea soarelui p/u conservare.


        👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un recipient puneți sarea, zahărul brun, coriandrul, piperul negru boabe, ienibahar, cuișoarele și coaja de lămâie răzuită. Amestecați-le.



2️⃣ Tocați mărunt mărarul.

3️⃣ Sfecla roșie răzuiți-o pe o răzătoare mare.

4️⃣ Într-un recipient de sticlă puneți o parte din amestecul de condimente.


5️⃣ Așezați fileul de somon și ungeți-l cu coniac sau vodcă.


6️⃣ Deasupra fileului puneți restul de condimente. Distribuiți uniform.


7️⃣ Acum sfecla roșie și distribuiți uniform.


 

8️⃣ Apoi cu mărarul tocat. Distribuiți uniform.


 

9️⃣ Acoperiți recipientul cu capacul și dați-l în frigider pentru timp de 48 ore.


🔟 După timpul necesar curățați somonul de marinată.


 

1️⃣1️⃣ Treceți-l rapid sub apă rece. Ștergeți cu hârtie absorbantă, surplusul de apă. Lăsați fileul de somon în hârtie să se scurgă bine.


🦈 Somonul marinat cu sfecla roșie "Gravlax" este gata! Serviți somonul după preferință.


 În cazul nostru am pregătit: "Aperetiv cu somon și crema de brânză". Rețeta găsiți aici:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/12/aperitiv-cu-somon-si-crema-de-branza.html 


📌A se păstra la frigider:  Păstrați-l, la rece până la 3 zile. Durează și până la 5 zile - dacă îl puneți într-un recipient de sticlă și se umple cu ulei de floarea-soarelui. 

📌 Înghețați-l: puneți-l în pungă și dați-l în congelator. Apoi cu 24 ore înainte de consum scoateți din congelator și îl puneți imediat în frigider.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️








Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️