Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Somon marinat cu sfecla rosie (Gravlax)

Am fost uimită de culoarea superbă acestui fel de mâncare și am decis să o gătesc. Rețeta este absolut ușoară de făcut și face somonul foarte gustos și puțin sărat.


Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE 

- 300 gr somon 

- 15 gr coniac sau vodcă 

- 20 gr sare

- 20 gr zahăr brun 

- 1/2 linguriță coriandru 

- 8 boabe de piper negru, ienibahar, cuișoare (după gust)

- 1 linguriță de coajă de lămâie răzuită 

- 1 buc. sfeclă roșie proaspătă(160 gr) sau fiartă 

- 20 gr mărar proaspăt

- ulei floarea soarelui p/u conservare.


        👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un recipient puneți sarea, zahărul brun, coriandrul, piperul negru boabe, ienibahar, cuișoarele și coaja de lămâie răzuită. Amestecați-le.



2️⃣ Tocați mărunt mărarul.

3️⃣ Sfecla roșie răzuiți-o pe o răzătoare mare.

4️⃣ Într-un recipient de sticlă puneți o parte din amestecul de condimente.


5️⃣ Așezați fileul de somon și ungeți-l cu coniac sau vodcă.


6️⃣ Deasupra fileului puneți restul de condimente. Distribuiți uniform.


7️⃣ Acum sfecla roșie și distribuiți uniform.


 

8️⃣ Apoi cu mărarul tocat. Distribuiți uniform.


 

9️⃣ Acoperiți recipientul cu capacul și dați-l în frigider pentru timp de 48 ore.


🔟 După timpul necesar curățați somonul de marinată.


 

1️⃣1️⃣ Treceți-l rapid sub apă rece. Ștergeți cu hârtie absorbantă, surplusul de apă. Lăsați fileul de somon în hârtie să se scurgă bine.


🦈 Somonul marinat cu sfecla roșie "Gravlax" este gata! Serviți somonul după preferință.


 În cazul nostru am pregătit: "Aperetiv cu somon și crema de brânză". Rețeta găsiți aici:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/12/aperitiv-cu-somon-si-crema-de-branza.html 


📌A se păstra la frigider:  Păstrați-l, la rece până la 3 zile. Durează și până la 5 zile - dacă îl puneți într-un recipient de sticlă și se umple cu ulei de floarea-soarelui. 

📌 Înghețați-l: puneți-l în pungă și dați-l în congelator. Apoi cu 24 ore înainte de consum scoateți din congelator și îl puneți imediat în frigider.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️








Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️